Islamistes egipcis adverteixen que una "gran multitud" protestarà pel judici a Mursi aquest dilluns

Els Germans Musulmans acusen les autoritats interines de segrestar i amagar l'expresident

Simpatitzants del deposat president egipci Mohammad Mursi participen en una protesta al Caire, Egipte.

Simpatitzants del deposat president egipci Mohammad Mursi participen en una protesta al Caire, Egipte. / EFE

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / El Caire

Els Germans Musulmans van advertir aquest diumenge que el poble egipci protestarà "de manera multitudinària" contra el judici al deposat president egipci Mohamed Mursi, que s'inicia aquest dilluns al Caire.

En un comunicat, la germandat islamista ha subratllat que "l'heroic poble egipci no renunciarà a la seva llibertat, dignitat i valors, i es desplaçarà de forma multitudinària cap a l'injust procés per demostrar aa tot el món que no pot renunciar a la seva voluntat i legitimitat, sigui quin sigui el preu".

En aquest sentit, han acusat les autoritats interines (a qui qualifiquen de "colpistes terroristes sanguinaris") de segrestar i amagar Mursi, que està en parador desconegut des de la seva destitució, i de jutjar-lo amb "càrrecs falsos".

"La traïció contra l'honestedat"

Notícies relacionades

Està previst que Mursi afronti aquest dilluns a l'Acadèmia de Policia, als afores del Caire, el seu primer judici per la seva suposada implicació en la mort de manifestants i en els incidents desencadenats als voltants del palau presidencial d'Itihadiya el 5 de desembre passat. Juntament amb el deposat mandatari seran processats 14 dirigents més dels Germans Musulmans pel Tribunal Penal del Caire, presidit pel jutge Ahmed Sabri.

Pels Germans Musulmans, el judici és com si "la traïció jutgés l'honestedat, la dictadura a la democràcia, la corrupció a la integritat, els assassins als màrtirs i les víctimes, els traïdors als patriotes i els colpistes sanguinaris a la voluntat del poble".