GUERRA A SÍRIA

Més de 40 morts en un atemptat contra un ulema del règim de Damasc

Els rebels condemnen l'atac i es desvinculen de l'autoria

Interior de la mesquita Al-Imam de Damasc després de l’atemptat suïcida.

Interior de la mesquita Al-Imam de Damasc després de l’atemptat suïcida. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Les víctimes en l'atemptat contra un conegut ulema pròxim al règim Damasc s'eleven a 42 morts i 84 ferits, mentre que l'opositor Exèrcit Lliure Sirià (ELS) s'ha desvinculat de l'autoria d'un atac que ha condemnat.

L'agència de notícies oficial Sana, que ha citat fonts oficials, apunta que entre les víctimes mortals hi ha un nét del clergue sunnita Mohammad Sadi Ramadà al-Buti, que també ha mort en l'atemptat, comès per un terrorista suïcida a la mesquita d'Al-Iman, al barri d'Al-Mazra a Damasc.

El terrorista ha detonat els explosius enmig d'un grup d'estudiants que rebien una classe de religió impartida pel xeic al-Buti, per la qual cosa la majoria de les víctimes són alumnes.

El rebel ELS ha expressat en un comunicat la seva repulsa per l'atac que considera que "no té relació amb els objectius de la revolució".

"El Comandament Conjunt de l'ELS condemna rotundament l'agressió terrorista criminal perpetrada en un lloc de culte a Déu, que ha matat i ferit molts ciutadans innocents i desarmats, entre ells el xeic Al-Buti", diu la nota.

Destaca que "tot i que molts detalls de l'atemptat encara no estan clars, aquestes accions i conductes no tenen relació amb la moral, els principis i els objectius de la gloriosa revolució siriana i l'ELS".

Generar confusió

El grup insurgent ha advertit que els atacs terroristes suposen "el començament d'una fase molt perillosa per confondre la situació per part de forces regionals, que sempre han utilitzat el tema del terrorisme per aconseguir propòsits polítics".

En aquest sentit, ha assenyalat que són "intents barats" de justificar l'entrada de combatents des de països veïns amb el pretext de protegir alguns llocs religiosos.

"Advertim el nostre poble que aquestes accions són part d'un pla que té com a objectiu fer fracassar la revolució siriana i enemistar els sirians uns contra altres", conclou la nota.

Notícies relacionades

Nascut el 1929, Al-Buti era un xeic sunnita d'origen kurd que dirigia el departament de Creences i Religions a la Universitat de Damasc, així com la Unió de Xeics del grup de països que conformen Palestina, Síria, el Líban i Jordània.

Es va graduar el 1965 a la prestigiosa Universitat d'Al-Azhar, el Caire, i va ser membre del Consell Superior de l'Acadèmia d'Oxford (el Regne Unit).