LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Al banc de telèfons

Voluntaris de la campanya d’Obama, a la seu de Dones Demòcrates, a Washington DC.

Voluntaris de la campanya d’Obama, a la seu de Dones Demòcrates, a Washington DC. / MONTSE PRATS

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

"¿Bona tarda, que hi és el Joe a casa?". 

Els coordinadors ens passen una llista llarguíssima de contactes, nom, edat, adreça i telèfon. A la sala principal de la seu deDones Demòcrates,  ens repMarie. Ens vam apuntar a la llista per participar en el que aquí es diu banc de telèfons. Ens dóna unmòbil a cada un, amb el guió que reprodueix una conversa telefònica. Pots seguir-la si vas molt perduda o improvisar, però l'objectiu és omplir les fitxes: "¿Dóna aquesta persona suport aObama? ¿Molt? ¿Poc? ¿Dóna suport aKaine [el candidat al Senat perVirgínia]? ¿Quan té previst anar a votar? ¿Vot avançat? ¿El mateix dia?  ¿A quina hora? ¿Quins temes són els que més el preocupen?..."

Per si laconversa s'allarga, cosa que no passa sovint, també hi ha una sèrie de missatges de persuasió: l'explicació amb el nombre de llocs de treball que ha creatObamao els dubtes sobre la responsabilitat deRomneydins la companyia Bain quan aquesta corporació es va enfrontar a una allau d'acomiadaments i a la bancarrota, a més d'una taulacomparativa sobre el que pensa Obama i el que pensa Romney en diversos assumptes.

Les llistes decontactes estan agrupades per categories. A primera hora comencem amb elsjubilats, perquè molts treballadors no arriben a casa fins ben entrada la nit.Carlsospira. Dóna les gràcies i penja el telèfon. És el tercer jubilat que no vol contestar preguntes polítiques. Les persones grans són el grup més reticent a les enquestes que m'he trobat fins ara.

Notícies relacionades

A última hora m'uneixo a l'equipllatí. Ensdiuen així perquè podem utilitzar els dos idiomes. Ens dirigim a la persona en anglès en primer lloc i canviem al castellà si no ens entén.Lauraés cubana. Ha vingut des deMiami. Ens explica que la seva família erarepublicana però que ara ella i els seus parents es decanten perObama. Kellyparla un castellà perfecte, va estar vivint aSevilla durant uns quants anys.

Marco està estudiantespanyol, però em comenta que em passarà el telèfon si té alguna trucada difícil. No n'hi ha cap. Més de la meitat encara no ha arribat a casa i l'altra meitat ens respon ràpidament sense entrar en cap debat. La majoria de les persones que ens han respost afirmen que votarà a favor d'Obama, però la diferència realment és mínima. I se suposa queWashington DC ésdemòcrata.