ANUNCI DE 30 SEGONS

Obama es llança en espanyol per atraure el vot llatí

El president dels EUA contraresta amb habilitat un vídeo electoral de Romney, que només s'expressa en anglès i amb subtítols

Obama parla en espanyol en un anunci de televisó / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA,Barack Obama, ha decidit anar a totes per captar elvot llatí. Aquest dimarts, contrarestant un vídeo del seu rival en la carrera cap a la Casa Blanca, el republicàMitt Romney --que el mateix dia va difondre un anunci dirigit als hispans encara que parlant en anglès i amb subtítols en espanyol--, Obama ha llançat el seu propivídeo electoral parlant directament a la càmera en unperfecte espanyol, com si ho hagués fet tota la vida.

En el vídeo, de 30 segons, Obama expressa la seva admiració pels joves hispans "coneguts com els 'dreamers", en què veu amb orgull "les mateixes qualitats" que ell i la seva dona, Michelle, desitgen per a les seves filles: voluntat d'estudirespecte i ganes d'aportar coses als Estats Units. Qualitats, afirma, que l'inspiren com a pare i com a president, i que li recorden que "cap obstacle és molt gran ni cap camí és molt llarg", remarca.