TIROTEIG DAVANT D'UNA ESCOLA A FRANÇA

Sarkozy: "No cedirem davant el terror"

El president i el candidat socialista suspenen la campanya electoral per anar a Tolosa a solidaritzar-se amb la comunitat jueva

Nicolas Sarkozy pronuncia un discurs a les portes de l’escola jueva Ozar Hatorah, aquest dilluns a Tolosa.

Nicolas Sarkozy pronuncia un discurs a les portes de l’escola jueva Ozar Hatorah, aquest dilluns a Tolosa. / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
ELIANNE ROS / París

El president francès,Nicolas Sarkozy, s'ha desplaçat aquest dilluns a Tolosa per solidaritzar-se amb la comunitat jueva després de latragèdia en què han mort quatre persones, tres d'ells menors. "No cedirem davant el terror",ha advertit. "L'odi no pot guanyar, la República és molt més forta. S'ha de confiar en les institucions per trobar el responsable, el trobarem", ha dit visiblement afectat.

"Aquests assassinats no concerneixen només lacomunitat jueva, sinó tota la comunitat nacional", ha declarat el president, que ha decretat que totes les escoles franceses facin demà unminut de silenci en memòria de les víctimes. També ha anunciat que el ministre de l'Interior, Claude Gueant, es quedarà a Tolosa per dirigir lesinvestigacions policials fins que sigui necessari.

Notícies relacionades

"Qui ho ha fet, que sàpiga que farem tot el possible per trobar-lo. A la República no s'assassina nens impunement", ha insistit Sarkozy, que ha demanat als ciutadans "prudència i solidaritat". "No hi ha més elecció que afrontar i resistir", ha dit el cap de l'Estat.

Els polítics han suspès els actes de lacampanya electoral de les presidencials, que tindran lloc el 22 d'abril i el 6 de maig. El candidat socialista i principal rival de Sarkozy,François Hollande, també ha viatjat a Tolosa per mostrar el seu suport amb les víctimes.