A LA CIUTAT DE TOLOSA

Quatre morts, tres d'ells nens, en un tiroteig contra una escola jueva a França

L'agressor és un motorista que ha utilitzat la mateixa arma amb què van disparar contra tres militars la setmana passada

Policies i serveis d’emergència, al lloc on hi ha hagut el tiroteig, aquest dilluns, a Tolosa.

Policies i serveis d’emergència, al lloc on hi ha hagut el tiroteig, aquest dilluns, a Tolosa. / Brunon Martin (AP)

1
Es llegeix en minuts

Un homeha obert foc aquest matí, a les 7.55 hores davant unaescola jueva de Tolosa (sud de França) i ha causat quatre morts, tres d'ells nens, iquatre ferits, dos de greus. Les víctimes es trobaven davant del liceu Ozer Hatorah, al barri Croix-Daurade, que també és punt de trobada per al transport escolar dels alumnes de l'escola primària, també israeliana, Gan Rachi. El Ministeri de l'Interior ha ordenatreforçar la seguretat a totes les escoles jueves de França.

L'adult mort és un professor de 30 anys. Les seves filles de 3 i 6 anys també estan entre les víctimes mortals. La quarta víctima és la filla del director de l'escola, de 10 anys, que ha mort davant els ulls del seu pare. Entre els ferits greus hi ha un estudiant de 17 anys que està sent intervingut d'urgència a vida o mort. 

L'agressor, que no tirava a l'atzar sinó queapuntava al cap de les víctimes, ha disparatdes d'una moto negra i ha fugit. Segons la policia, el motorista ha actuat de maneramolt premeditada i ha disparat a pocs metres de les víctimes

Atemptats similars

Notícies relacionades

Segons fonts policials, l'arma utilitzada per l'agressor --11,43 mil·límetres-- és la mateixa que la utilitzada la setmana passada també per un motorista que va matar tres militarsun a Tolosa i dos a Montauban, a 60 quilòmetres d'aquesta ciutat. Els militars atacats, que van rebre trets al cap quan no estaven de servei, pertanyen a unitats de paracaigudistes d'elit que serveixen a l'Afganistan, i per això no es descarta que es tracti d'un crim terrorista.

El tiroteig d'aquest matí hacommocionatFrança. El ministre d'Interior, Claude Gueant, ha evocat similituds amb els tirotejos contra els militars. Tant Gueant com l'ambaixador d'Israel a França tenen previst viatjar a Tolosa en les pròximes hores, com també faran el president de França,Nicolas Sarkozy, i el líder socialista i candidat a l'ElisiFrançois Hollande.