Eleccions a França

La mort de tres militars dispara l'alarma terrorista

La policia busca el misteriós motorista que va disparar contra els paracaigudistes

1
Es llegeix en minuts
E. ROS
PARÍS

L'assassinat de tres militars francesos a mans d'un misteriós motorista ha disparat l'alarma terrorista a França. La policia va confirmar ahir que l'arma utilitzada per matar un paracaigudista a Tolosa i dos més a Montauban amb pocs dies de diferència és la mateixa. La secció antiterrorista ha estat mobilitzada i participa en la recerca de l'autor, que també va ferir greument un quart militar.

Els investigadors no descarten cap hipòtesi: acte gratuït, venjança, crim racista o atemptat relacionat amb l'enviament de tropes franceses a l'Afganistan. Les dues víctimes mortals i el ferit de Montauban pertanyen al 17 regiment dels paracaigudistes, que participa activament en el desplegament militar contra els talibans. Dels 82 soldats francesos morts a l'Afganistan, cinc pertanyien a aquest cos d'elit. Prudent, el ministre d'Afers Estrangers, Alain Juppé, ha precisat que de moment no hi ha proves que defensin la tesi terrorista.

CRIM REPETIT/ L'assassí, que portava casc i anava vestit integralment de negre, va baixar d'una moto de gran cilindrada abans d'obrir foc contra els soldats, de 24, 26 i 28 anys, que anaven uniformats però no estaven de servei. Van ser atacats dijous passat, quan es disposaven a treure diners d'un caixer automàtic. La policia va relacionar immediatament el que havia passat amb un altre crim que es va cometre diumenge passat a Tolosa, ciutat que es troba a uns 60 quilòmetres de distància de Montauban.

Notícies relacionades

Un suboficial de 30 anys del primer regiment de paracaigudistes de Francazal, que també ha servit a l'Afganistan, va morir quan un motorista li va disparar al cap i després es va escapar. A diferència dels militars de Montauban, el suboficial no portava uniforme.

Les tres víctimes mortals són d'origen magribí, una circumstància que alimenta la hipòtesi d'uns crims relacionats amb la celebració (que coincideix amb aquestes dates) del 50è aniversari de la independència d'Algèria. Els algerians que es van unir a l'Exèrcit francès, coneguts com aharkis, eren considerats traïdors al seu país.