GUERRILLA MAOISTA

Perú captura l'últim líder històric de Sendero Luminoso

Una operació militar ha detingut el 'camarada Artemio', a qui alguns donaven per mort

El ’camarada Artemio’, en una entrevista televisiva.

El ’camarada Artemio’, en una entrevista televisiva. / IDL Reporters (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Elcamarada Artemio,Artemioúltim líder històric en llibertat del grup terroristaSendero Luminoso, ha estat capturat viu, ha anunciat el ministre de Defensa del Perú,Alberto Otárola.

"Va vèncer el Perú", va afirmar el ministre a l'anunciar la captura, mentre que es va informar que el presidentOllanta Humala ha partit cap al lloc per confirmar la captura del capitost de la guerrilla maoista, que està greument ferit, segons les primeres informacions.

Otárola va declarar al canal N de la televisió local que "Artemio està sent atès de les ferides que té, principalment en un braç". "És viu, està molt malferit, té el braç dret pràcticament perdut", va afegir.

Notícies relacionades

El ministre va dir que "és un gran dia per al país" i l'operació que va permetre la captura va ser realitzada per forces conjuntes de l'Exèrcit i la policia. "En aquest moment està en poder nostre, ben protegit, és viu, se li estan donant les atencions mèdiques corresponents, es posarà aquest subjecte a disposició de les autoritats", va dir. Otárola també va explicar que vol enviar "un missatge al país de tranquil·litat, de seguretat" i va considerar que "per la salut de la democràcia al Perú s'ha complert" amb l'objectiu de capturar el líder terrorista.

Les forces de seguretat del Perú van iniciar aquest cap de setmana un intens operatiu de recerca delcamarada Artemio, al qual diverses declaracions de terroristes detinguts donaven per mort. El Govern peruà va identificar divendres passat el capitost com aFlorindo Eleuterio Flores i va confirmar que les forces de seguretat el perseguien a la zona de l'Alto Huallaga, a la regió selvàtica de San Martín.