LES REVOLTES AL MÓN ÀRAB

Dos morts durant una manifestació a Oman

La policia reprimeix amb duresa una protesta de milers de persones a la ciutat de Sohar

1
Es llegeix en minuts
EFE / El Caire

Almenys dues persones han mort avui al sultanat d'Oman al reprimir la policia una manifestació a la ciutat industrial de Sohar, ha informat la cadena qatariana de televisió Al-Jazira. Les morts s'han produït quan la policia ha utilitzat bales de goma i altres materials antiavalots per sufocar una protesta en què participaven milers de persones, segons la cadena. En un contacte telefònic, l'activista política Basma al-Rajhi ha dit a Al-Jazira que les protestes van començar el gener passat i es van intensificar a partir del 18 de febrer, i ha afegit que s'han registrat a ciutats com Sohar i Salala, al sud.

Segons l'agència oficial de notícies omanita ONA, diverses persones han resultat ferides avui quan els policies s'han enfrontat amb un grup de manifestants a Sohar, però no ha precisat la xifra de víctimes ni la gravetat de les seves ferides. D'acord amb l'agència, que no cita fonts, un grup de manifestants han destruït diverses propietats públiques i privades i les forces antiavalots han hagut d'intervenir per protegir la seguretat dels ciutadans i les seves propietats.

El sultanat va augmentar els salaris

Notícies relacionades

Dissabte, el sultà d'Oman, Qabus ibn Said, va canviar sis ministres en una remodelació del seu govern derivada de les demandes que han sorgit durant les protestes públiques dels últims dies en favor de reformes polítiques. A mitjans d'aquest mes, el sultanat va augmentar els salaris dels funcionaris públics en un 43%.

En el sultanat d'Oman, una excolònia britànica situada a l'extrem sud-est de la península Aràbiga i d'uns tres milions d'habitants, els partits polítics estan prohibits.

Temes:

Oman