cop al turisme

Tunísia busca per mar i aire els turistes austríacs segrestats per Al-Qaida

1
Es llegeix en minuts
REUTERS
TUNÍSIA

Les autoritats tunisianes han ordenat avui la recerca dels dos turistes austríacs desapareguts i presumptament segrestats per Al-Qaida, si bé el Govern ha subratllat que no hi ha proves que continuïn a Tunísia.

"Les autoritats han començat una operació intensiva de recerca per mar i aire", afirma el Govern en un comunicat, en què afegeix que es va saber per última vegada dels dos turistes després que travessessin el Sàhara en una direcció que els hauria portat fora de les fronteres de Tunísia.

"Fins ara, no hi ha cap element que demostri que els dos ciutadans austríacs estiguin en territori tunisià o que fossin segrestats dins de les fronteres tunisianes", afegeix el Govern en un comunicat.

Reivindicació i amenaces en un vídeo

L'organització terrorista Al-Qaida al Magrib Islàmic ha reivindicat avui el segrest dels dos austríacs el 22 de febrer passat en un vídeo emès per la cadena de televisió qatariana Al-Jazira.

En la gravació, un home que s'identifica com a Salah Abu-Mohammad, portaveu d'Al-Qaida al Magrib Islàmic, assegura que els turistes, un home i una dona, es troben en bones condicions.

Notícies relacionades

Abu-Mohammad indica que els turistes són una infermera i un metge anomenats Andrea Kobler i Wolfgang Edner. "La mà dels mujahidins pot atrapar-vos allà on sigui que estigueu en territori tunisià", afirma el portaveu, en una clara advertència als milers de turistes que visiten aquest país del nord d'Àfrica.

Els turistes occidentals "busquen plaers a Tunísia mentre que el nostre poble a Gaza està sent massacrat pels jueus amb el consentiment dels països occidentals on els seus governs estan matant els nostres germans musulmans a tots els països musulmans", afegeix el portaveu.