IMPULS

Mesures d'impacte per transformar la societat des de l'arrel

S'obre la convocatòria de la tercera edició dels Premis Fundació Mapfre a la Innovació Social

Els guardons se centren en la mobilitat, l''e-health' i la informació econòmica

a-huertas-con-premiados

a-huertas-con-premiados

2
Es llegeix en minuts
Lara Bau

Identificar projectes innovadors amb capacitat de transformació social i impacte global, amb solucions aplicables a totes les regions del planeta per millorar la vida de les persones. Aquests són els objectius delsPremis Fundació Mapfre a la Innovació Social que la institució impulsa per tercer any consecutiu en col·laboració amb l’IE University. Els guardons potencien la innovació social com a eina de canvi, amb la tecnologia com a recolzament diferenciador i al servei dels que més ho necessiten. 

En conseqüència, promouen el creixement de propostes que per les seves característiques contribueixin a resoldre i millorar aspectes concrets de la societat. També tenen l’objectiu de promoure la creativitat, l’emprenedoria social i l’impuls de valors com ara la sostenibilitat, la igualtat i la integració, així com formar els joves en competències que els permetin desenvolupar els seus projectes transformadors de manera eficaç i que els preparin per ser protagonistes del canvi social que s’està esdevenint a moltes parts del món.

Convocatòria oberta

La convocatòria a aquesta edició dels premis, la tercera, està oberta des de l’11 d’octubre i es tancarà el divendres 29 de novembre.  El certamen està dissenyat entorn de tres regions geogràfiques –Brasil, la resta de Llatinoamèrica i Europa– i es dirigeix a investigadors, emprenedors, científics i estudiants d’universitats i escoles de negocis que vulguin presentar les seves iniciatives que permetin el canvi social. El premi divideix les propostes en tres categories: mobilitat sostenible i seguretat viària, ‘e-health’ i innovació asseguradora. 

En el camp de la mobilitat sostenible i la seguretat viària, reben, entre d’altres, projectes que contribueixin a reduir l’impacte de la contaminació a les ciutats. Amb referència a la millora de la salut i tecnologia digital s’impel·leix a promoure, per exemple, la cultura de la salut a través de l’impuls de bones conductes i bons hàbits i a desenvolupar innovacions orientades a donar solució a problemes de salut. Finalment en l’àmbit de la innovació asseguradora s’impulsa la divulgació i la transmissió de la funció social de l’assegurança i el seu paper destacat en l’economia fomentant la seva accessibilitat i transparència, entre altres mesures. 

Finançament per a projectes innovadors

Entre desembre d’aquest any i febrer del 2020 s’elegiran els 27 semifinalistes (tres aspirants per cada categoria i per cada una de les regions). La celebració de les semifinals tindrà lloc a Madrid, Ciutat de Mèxic (Mèxic) i São Paulo (Brasil) a la primavera, on es classificarà un candidat per cada categoria i regió. Els nou candidats finalistes participaran en la gran final i gala d’entrega de premis a Madrid, que se celebrarà el juliol del 2020 davant d’un jurat d’experts. 

Notícies relacionades

Els projectes guanyadors rebran 30.000 euros i els finalistes i semifinalistes formació en competències, assessorament i visibilitat davant de possibles inversors, per promoure i donar a conèixer els seus projectes.  Més concretament, rebran recolzament per desenvolupar les seves propostes a través de ‘mentoring’ i ‘coaching’. 

A més, s’ha creat Red Innova, la comunitat global d’innovadors socials vinculats als Premis, amb intenció d’intercanviar coneixement i proposar i impulsar diferents iniciatives relacionades amb l’emprenedoria social i la tecnologia a tot el món. Els interessats en el certamen poden presentar els seus projectes i conèixer més detalls de la convocatòria fins al divendres 29 de novembre del 2019 a la pàgina web de la Fundació Mapfre.

Segona edició del certamen

Els Premis Fundació Mapfre a la Innovació Social destaquen projectes que uneixen emprenedoria social i tecnologies digitals i que aporten <strong>solucions a problemes reals</strong>. En aquest sentit, la segona edició dels guardons va distingir, l’octubre passat, tres projectes diferents.

Temes:

Mapfre