El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sanitat pública

Bellvitge, el «primer gran hospital públic d’Espanya» a crear servei de Psicologia Clínica

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) s’ha convertit en el «primer gran hospital públic d’Espanya» a crear un servei de Psicologia Clínica, destinat a respondre a la demanda creixent d’actuacions entorn de la salut mental, tant de pacients com de professionals del centre.

Aquest nou servei, que reunirà els psicòlegs clínics de l’hospital en una unitat específica, independent i transversal, pretén consolidar la tasca assistencial, docent i de recerca en aquest àmbit, com ha destacat aquest dimarts el centre en un comunicat.

«La pandèmia ha fet encara més notòria la necessitat d’incorporar la psicologia clínica en l’atenció als pacients, ja siguin ambulatoris o ingressats en els diferents serveis medicoquirúrgics de l’hospital, així com dels professionals atesos en la Unitat Bàsica de Prevenció (UBP)», ha remarcat la cap de la Unitat de Psicologia Clínica de Bellvitge, Susana Jiménez.

Pioners

«Som el primer hospital que fa aquest pas per posar en valor la psicologia clínica com un perfil professional i amb un model diferent dins d’un hospital, perquè més enllà del pacient que arriba directament per problemes psicològics o patologies mentals, molts altres pacients amb patologies somàtiques necessiten també una intervenció psicològica», ha afegit.

Notícies relacionades

A l’Hospital de Bellvitge, els professionals de Psicologia Clínica lideren dues unitats que són referents a escala estatal i internacional i que s’integraran al nou servei: la de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals i la de Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA).

La nova unitat proposa un model transversal innovador per a l’atenció psicològica al centre i atorga més autonomia als psicòlegs clínics, que fins ara estaven integrats en els serveis de Psiquiatria.