El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Denúncia

La CGT portarà a Anticorrupció una convocatòria de places de l’Hospital de Bellvitge

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El sindicat CGT portarà a la Fiscalia Anticorrupció el cas d’una convocatòria de places d’estabilització a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), tal com han explicat fonts sindicals aquest mateix dijous 15 de juny a aquest diari. Des del sindicat denuncien que una persona ha sigut acomiadada «per presentar-se a una oposició pública». «Un cap de servei va recomanar en una reunió amb els professionals del seu equip que només s’apuntessin a la convocatòria quatre persones, les que portaven més temps», assenyala Maribel Ramírez, portaveu de la CGT en el centre hospitalari.

No obstant, un altre professional va optar per presentar-se a la convocatòria pública. «Va tenir tres reunions fins que se’n va anar. Cada vegada eren pitjors. Li deien que era molt greu perquè ni havia notificat que s’hi presentaria. Després de les tres reunions l’acomiaden per un cessament administratiu després de presentar uns informes amb valoracions negatives», explica Ramírez, que destaca que, en l’última reunió, els van dir que «si tot acaba aquí no tindrà problemes a ser contractat en altres hospitals».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Malgrat això, la persona afectada va decidir moure la situació, per la qual cosa aquest mateix dijous la CGT ha organitzat una petita concentració davant l’Hospital de Bellvitge i han anunciat que la seva advocada ja prepara la demanda per portar el cas a Anticorrupció. «Com a sindicat no podíem quedar-nos sense fer res», diu Montse Ramírez en relació amb una suposada manipulació d’una convocatòria pública.

Segons la CGT, els informes negatius es basen en els arguments que el professional afectat «no sap treballar en equip i que tenia problemes amb el personal d’infermeria a urgències». No obstant, i sempre segons explica el sindicat denunciant, reivindiquen que han aconseguit que gairebé 180 persones de l’àrea signin un document «que diu que no tenen cap problema amb ell». «No em sembla que sigui una oposició pública, em sembla una manera bastant privada de donar les places i sembla que són places que es donen a dit», ha dit l’afectat a la televisió de l’Hospitalet.

Reunions amb la direcció

Notícies relacionades

Aquest diari s’ha posat en contacte amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, però des del centre han declinat fer declaracions. Així, des de la CGT comenten que sí que han tingut reunions amb la direcció i la gerència de l’hospital i que els van dir que «parlarien amb el cap d’àrea i ens dirien alguna cosa. No ens han dit res més», comenta la portaveu de la CGT a Bellvitge.

Finalment, Ramírez destaca que aquest mateix dimecres els va arribar un correu del cap d’àrea en què comentava que no s’havien reunit amb ell. «Havíem parlat amb la direcció, però a ell no l’havien convidat», diu Ramírez, que explica que li van proposar reunir-se a les 11.30 h d’avui dijous, però que a les 11.45 h els ha arribat un correu en què anul·lava la reunió.