El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Conflicte Guàrdia Urbana - ajuntament

Un sindicat policial sol·licita anul·lar la convocatòria de superintendent de l’Hospitalet

  • Al·lega que l’ajuntament de la localitat no acredita que aquesta plaça sigui necessària per a l’estructura del cos

Un sindicat policial sol·licita anul·lar la convocatòria de superintendent de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Sindicat de Policies Locals i Mossos d’Esquadra (SPL-CME) ha sol·licitat al jutjat contenciós administratiu anul·lar la convocatòria de superintendent de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per «falta de justificació de la plaça», entre altres motius. En la denúncia, a què ha tingut accés Europa Press aquest divendres, el sindicat al·lega que l’ajuntament de la localitat no acredita que aquesta plaça sigui necessària per a l’estructura del cos.

«Creiem que es tracta d’una plaça feta a mida per a l’actual cap provisional i hem donat tota mena de detalls al jutjat perquè ho investigui, fins i tot per si tingués rellevància penal», han explicat en un comunicat. A més, les bases de la convocatòria estableixen un requisit d’edat màxima, quan fa anys que els tribunals van declarar inconstitucional demanar un límit d’edat màxima, han assegurat.

Notícies relacionades

Respecte a la fase de mèrits, les bases donen fins a cinc punts a qui hagi exercit càrrecs de comandament a la Policia Local, quan es tracta d’una convocatòria lliure, «per la qual cosa aquest requisit resulta contrari al principi d’igualtat».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Per aquests motius, han sol·licitat al jutjat l’anul·lació de la convocatòria i han explicat que, en les pròximes hores, demanaran a l’ajuntament la suspensió provisional del procés fins que el jutjat es pronunciï.