El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Política local

L’última bala de Ciutadans a l’Hospitalet: Miguel García tornarà a ser candidat a les municipals

  • El líder local dels taronges admet que fa poc encara temptejava amb la possibilitat de deixar la política, però que «al final ha pogut més l’ànim de servei»

  • García és una figura coneguda a la ciutat ja que, més enllà del vessant polític, va ser president de l’’Hospi’ durant gairebé vint anys

L’última bala de Ciutadans a l’Hospitalet: Miguel García tornarà a ser candidat a les municipals

Ciutadans

3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Miguel García admet que a l’estiu de l’any passat temptejava la possibilitat de deixar la política activa una vegada finalitzés el present mandat. No obstant, el líder de Ciutadans de l’Hospitalet de Llobregat ha decidit concedir un últim ball en la política local i tornar a presentar-se com a candidat de la formació taronja per a les eleccions municipals del 2023.

«Ja tenia un projecte de vida i no tenia en el meu full de ruta seguir. He estat des de setembre donant-li voltes perquè no ho tenia clar. Tampoc tenia pressa. Al final ha pogut més l’ànim de servei», diu Miguel García en declaracions a aquest diari. García defensa que va començar a militar a Ciutadans el 2013 «sense voluntat de tenir càrrec institucional», que abans ja tenia una «posició acomodada» i que el sou polític mai ha sigut una motivació per a ell.

El líder local de Ciutadans explica com en els últims mesos pesos pesants del partit, com Carlos Carrizosa o Inés Arrimadas, i companys més pròxims li han insistit que reflexionés i es presentés per a un mandat més, ja que es tracta d’una cara coneguda pels veïns de la ciutat i des de Ciutadans són conscients que les opcions del partit per mantenir-se en el Ple hospitalenc passaven en gran manera perquè Miguel García repetís.

A Catalunya, els taronges encara intenten recuperar-se de la debacle de passar de 36 a 6 diputats, una situació agreujada per les disputes internes i les fugues de dirigents a altres partits. Per exemple, recentment es va fer públic que el PSC de Sabadell ha optat per incorporar a les seves files una cara coneguda de la ciutat: Adrián Hernández, anterior líder de Ciutadans a la cocapital del Vallès Occidental. Malgrat això, Ciutadans aspira a recuperar part del vot perdut el 2021 i resistir en algunes de les grans ciutats on ara té representació, com l’Hospitalet.

Actualment, Ciutadans, amb quatre regidors, és el tercer partit a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, per darrere del PSC, que governa amb majoria absoluta amb catorze regidors, i ERC, amb cinc regidors.

Històric president de l’‘Hospi’

García, abans d’iniciar el seu periple per la política municipal, ja era conegut perquè havia sigut president del Centre Esportiu de l’Hospitalet, l’‘Hospi’, durant gairebé vint anys i, a més, havia col·laborat com a tertulià en el programa ‘Punto Pelota’ de Josep Pedrerol.

Així, confessa que de vegades li venen ganes de tornar a l’‘Hospi’ perquè «l’estimo moltíssim i ara està molt malament». Tot i que per ara ho descarta: «Només li faltaria a la meva dona que li digués que torno», diu Miguel García, qui comenta també que precisament passar més temps amb la seva família i poder fer «totes aquelles coses pendents», com viatjar, eren el principal motiu que van fer que contemplés l’abandonament de la política.

Als seus 72 anys, assevera que li queden forces de sobra per continuar treballant i donant batalla i diu que creu que seran capaços de treure grup en les eleccions. Així, és conscient que no poden aspirar a guanyar i incideix que les seves possibilitats d’incidir passen per aconseguir que el PSC de Núria Marín no sumi majoria absoluta, com té ara, de manera que es vegi forçat a pactar.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Pròxima presentació oficial

«A l’Hospitalet falten aules, serveis socials, equipaments, hi ha una política especulativa en una ciutat que el que necessita és esponjar-se. Estem sense lloguer assequible perquè ni Ajuntament ni Generalitat hi inverteixen. És una ciutat pràcticament per fer», rebla el líder local de Ciutadans, que, tot i que admet la forta influència del ‘desenvolupisme’ franquista en l’urbanisme actual del municipi, critica també que «no hi ha hagut grans canvis en els 44 anys de democràcia governats pel mateix partit [el PSC]».

Notícies relacionades

Miguel García també havia sigut militant del PSC durant vint anys, tot i que durant aquella època no va arribar a ocupar cap càrrec institucional. Va deixar de militar fa uns catorze anys aproximadament, en bona mesura, perquè considera que el PSC va deixar els catalans «orfes» al defensar la relació amb Espanya durant l’auge del procés independentista, moviment polític amb què García sempre ha sigut molt crític.

També recorda que uns anys abans ja havia començat a a allunyar-se del partit quan es va fer el tripartit: «Hi va haver moltes presses per governar i repartir-s’ho tot», comenta. Amb tot, García afirma que amb el partit estan mirant ara quan fer la presentació oficial.