El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Política local

Núria Marín reivindica a Brussel·les la cooperació entre ciutats com «una necessitat»

  • Ho ha fet en un seminari sobre la cooperació «descentralitzada» per reforçar les relacions entre la UE i Amèrica Llatina

Núria Marín reivindica a Brussel·les la cooperació entre ciutats com «una necessitat»

Diputación de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Núria Marín, va reivindicar aquest dilluns, a Brussel·les, que «la cooperació entre ciutats ha crescut en importància, fins al punt que podem dir que ja no és una opció, sinó una necessitat».

Ho va fer durant la inauguració del seminari ‘La cooperació descentralitzada com a instrument per reforçar les relacions entre la UE i Amèrica Llatina en un context canviant, que té lloc a la seu del Comitè Europeu de les Regions de la capital belga.

En aquest sentit, Marín va afegir que, «en un món globalitzat i amb una forta interdependència econòmica, les ciutats, com a centres del comerç i l’activitat econòmica, milloren el funcionament global quan col·laboren i connecten les seves polítiques».

«Les ciutats, les regions, els governs de proximitat, no només som una esperança; som una realitat», va recalcar Marín, i va afegir que «tenim força i capacitat per fer molt, molt més fins i tot del que es pot imaginar», cosa que es va demostrar «fa tres anys, quan va esclatar la pandèmia de la covid-19, i durant els moments més durs del confinament vam saber multiplicar l’atenció directa i urgent a les nostres comunitats».

Notícies relacionades

La presidenta de la Diputació va aprofitar la seva intervenció a Brussel·les per posar en relleu el paper dels governs locals assegurant que «tenim motius fonamentats per reivindicar el paper de les ciutats» i per «reivindicar que som clau per construir la pau i el benestar».

Vint-i-cinc anys a Brussel·les

El 1998 es va crear l’oficina de Brussel·les de la Diputació de Barcelona, des d’on es treballa per representar i defensar els interessos locals dels 311 municipis de la província de Barcelona a la capital d’Europa. La proximitat a les institucions i la dinàmica de treball en xarxa de la capital europea han permès reforçar el paper dels governs locals de la província a Europa i al món.