El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Educació

Inaugurat oficialment el nou edifici de l’escola Ernest Lluch de l’Hospitalet

  • Així es dona sortida a una reivindicació de la comunitat educativa del centre, que, des que es va crear el 2011 i fins al curs passat, va ocupar mòduls prefabricats

Inaugurat oficialment el nou edifici de l’escola Ernest Lluch de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, van inaugurar oficialment divendres passat, 3 de febrer, l’escola Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

La construcció del nou edifici, en un terreny cedit per l’ajuntament, ha requerit una inversió de 3.924.000 euros, finançats pel Departament d’Educació. D’aquesta manera, es dona sortida a una reivindicació de la comunitat educativa del centre, que, des que es va crear el 2011 i fins al curs passat, va ocupar mòduls prefabricats.

De fet, amb el projecte de l’Ernest Lluch resolt, a l’Hospitalet la lluita per sortir dels barracons continua viva amb les famílies de l’escola Paco Candel, que, després de dotze anys a barracons, no entenen que, tenint ja un projecte i un ajuntament disposat a avançar a la Generalitat els diners per efectuar l’obra, les grues no estiguin treballant.

«Tenim molts deures, tenim pendent la construcció de l’escola Paco Candel, farem possible les obres de millora dels centres del Pla d’urgència i també volem tenir un centre més d’educació especial. Confio que continuarem treballant junts pel futur educatiu de la ciutat», va expressar l’alcaldessa Marín divendres en relació amb el treball conjunt amb Educació.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La nova Ernest Lluch

El nou centre disposa de dos edificis –un de planta baixa i un altre de tres plantes– amb una superfície de 2.792 metres quadrats i inclou un menjador, patis –d’infantil, esportiu i no esportiu–, una biblioteca, un gimnàs, aules d’infantil, despatxos i una sala de psicomotricitat, entre altres estances.

Durant l’acte, es va descobrir la placa inaugural i va actuar el grup Brass Band, al qual tot l’alumnat de tercer a sisè de primària té accés a un instrument musical i es treballa en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de l’Hospitalet.

Notícies relacionades

L’escola Ernest Lluch actualment té una línia d’educació infantil i primària, tot i que en alguns cursos hi ha dues línies. Així, la matrícula és de 290 alumnes, entre educació infantil i primària.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet