El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

‘Hub’ biosanitari

L’Hospitalet, Esplugues i institucions s’alien per impulsar el Bioclúster d’Innovació i Salut

Es preveu que generi 30.000 llocs de treball directes i tindrà un impacte de 4.400 milions d’euros

L’Hospitalet, Esplugues i institucions s’alien per impulsar el Bioclúster d’Innovació i Salut
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), l’Hospital de Bellvitge, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) han firmat un acord per impulsar i consolidar el projecte del Bioclúster d’Innovació i Salut.

Es tracta d’un conveni de cooperació, col·laboració i coordinació per a la sol·licitud d’ajudes destinades a la consecució del projecte, com els fons Next Generation de la Unió Europea, ha informat l’Ajuntament de l’Hospitalet aquest dimarts en un comunicat.

El grup promotor d’aquest ‘hub’ biosanitari també ha acordat la creació de la Comissió de Seguiment i Coordinació de l’acord, que es reunirà de forma trimestral per analitzar com evoluciona.

El projecte del BioClúster d’Innovació i Salut va sorgir en els últims anys amb l’objectiu de millorar el sistema d’innovació de salut de Catalunya, integrant institucions locals i sanitàries de l’àrea metropolitana sud i «potenciant socialment, econòmicament i sanitàriament el territori que les acull».

Les administracions signants han treballat per impulsar la innovació en salut i reforçar econòmicament el sector, la investigació, la generació de coneixement i la transferència de tecnologia al sector productiu, així com l’especialització intel·ligent del territori en medicina personalitzada i la transformació digital.

Notícies relacionades

El BioClúster d’Innovació i Salut pretén ser «un projecte estratègic de país que afavorirà una nova economia basada en la innovació i el coneixement», es preveu que generi 30.000 llocs de treball directes i tindrà un impacte de 4.400 milions d’euros –l’1,82% del PIB total de Catalunya–.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO L’Hospitalet