El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Programa Integral de Barris

De la Florida a la Mina: l’AMB finança projectes contra la pobresa a 14 barris metropolitans

  • El pla preveu «combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables a diversos barris de la metròpolis de Barcelona»

  • Entre els projectes finançats hi ha la regeneració urbana dels Blocs Florida, a l’Hospitalet, i un pla sobre oportunitats educatives la Mina (Sant Adrià)

De la Florida a la Mina: l’AMB finança projectes contra la pobresa a 14 barris metropolitans

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catorze municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebran finançament en els pròxims dos anys en el marc del Programa Integral de Barris per a la millora de les rendes de l’AMB.

Entre els projectes seleccionats per ser finançats hi ha el Pla de Regeneració Urbana Integral les Planes-Blocs Florida, a l’Hospitalet de Llobregat; un pla sobre oportunitats educatives al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs; i «mesures de cohesió social» al refugi climàtic Ca n’Espinós de Gavà.

La resta de ciutats que rebran finançament metropolità són Badalona; Barberà del Vallès; Cornellà de Llobregat; el Prat de Llobregat; Montcada i Reixac; Ripollet; Sant Boi de Llobregat; Sant Feliu de Llobregat; Sant Joan Despí; Sant Vicenç dels Horts, i Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu del Programa, segons destaca l’AMB en un comunicat, «és incrementar l’equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables a diversos barris de la metròpolis de Barcelona».

Ramon Torra, gerent de l’AMB, ha afirmat que l’objectiu del programa integral de barris de l’AMB «és treballar per la superació de les desigualtats socials i la dicotomia centre-perifèria al territori metropolità».

Gairebé 10 milions de finançament metropolità

El programa s’articula en forma de concessió de subvencions, destinades als ajuntaments metropolitans, «per eliminar desequilibris i possibilitar un nivell de vida digne i una convivència harmoniosa als barris més vulnerables».

En aquesta primera convocatòria, que estava oberta a tots els municipis que formen part de l’AMB excepte Barcelona, 14 ajuntaments metropolitans van presentar vint projectes, i el conjunt de sol·licituds van cobrir la totalitat de la dotació econòmica aprovada per al període 2022 -2024, de 9,8 milions d’euros.

Notícies relacionades

L’AMB pot subvencionar fins al 80% del pressupost total de cada projecte, amb una aportació màxima d’un milió d’euros. Els ajuntaments, que han presentat tants projectes com han cregut oportú, han de completar el finançament de cada pla.

Aquesta primera convocatòria del programa metropolità de barris permetrà, doncs, realitzar projectes per un valor total de 14 milions d’euros al territori metropolità, dels quals l’AMB finança un 70% de mitjana: 9,8 milions d’euros en total. Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Ajuntaments