El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Espècie invasora

Retiren un niu de vespa asiàtica en un institut de l’Hospitalet

  • Aquesta espècie, assenyala l’Ajuntament, suposa «un greu impacte per a la biodiversitat dels insectes locals»

Retiren un niu de vespa asiàtica en un institut de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Voluntaris de Protecció Civil de l’Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) van retirar aquest dilluns 12 de setembre un niu de vespa asiàtica de l’institut Eduard Fontserè. Aquesta espècie invasora, assenyala l’Ajuntament, suposa «un greu impacte per a la biodiversitat dels insectes locals».

Segons expliquen fonts municipals, l’avís es va rebre el mateix dilluns dia 12 i, tot i que normalment és el departament de Salut del consistori l’encarregat de retirar els nius, en aquest cas es va contactar amb els voluntaris de Protecció Civil de la ciutat, com es fa en algunes ocasions per a actuacions d’emergència.

Així, les mateixes fonts expliquen que per retirar aquests nius s’utilitza un rifle marcador d’aire comprimit com els del ‘paintball’ i que es dispara dins del vesper un vector congelat d’un producte que elimina les vespes.

«Una vegada ja no hi ha vespes, se sol retirar el niu, tot i que altres vespes ja no el podrien tornar a utilitzar», afegeixen.

Cinc actuacions el 2021

Des del departament de Salut del consistori assenyalen que la presència de la vespa asiàtica no és un problema generalitzat de la ciutat i que no han detectat un augment d’aquests insectes a la ciutat.

Segons dades del consistori, el 2021 el departament de Salut de l’Ajuntament va fer cinc retirades de nius de vespa asiàtica, la mateixa xifra que el 2020.

Notícies relacionades

Així, des del departament de Salut comenten que a aquesta xifra caldria afegir-hi les actuacions d’urgència que en ocasions fan des de Protecció Civil, com en el cas de l’institut Eduard Fontserè, o des dels Bombers de la Generalitat, però remarquen que «normalment» les retirades es fan des del mateix consistori.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Ajuntaments