El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

2a edició del cicle ‘L’Herència’

Flamenc i patrimoni es fusionen per a un setembre de cultura a l’Hospitalet

  • La segona edició del cicle ‘L’Herència’, que connecta el ‘cante jondo’ amb l’arquitectura local, torna a la gran ciutat del 10 al 18 de setembre

  • José Maya, Lorena Nogal i Pol Jiménez són alguns dels noms destacats de les sessions d’aquesta nova entrega de l’espectacle

Flamenc i patrimoni es fusionen per a un setembre de cultura a l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els espais patrimonials més emblemàtics de l’Hospitalet de Llobregat tornaran a ser, del 10 al 18 de setembre, escenari de la segona edició del cicle ‘L’Herència’, que fusiona l’art del flamenc amb el patrimoni cultural de la segona ciutat més poblada de Catalunya.

El programa de l’esdeveniment mira d’ajuntar el talent creador de Catalunya amb la identitat de l’Hospitalet, ciutat fèrtil per al flamenc amb multitud de penyes que canalitzen l’afició per aquest art.

El cicle es conforma per vuit propostes de dansa i música en set espais singulars, tots de lliure accés, des d’antigues fàbriques fins a edificis modernistes que formen part del patrimoni arquitectònic local.

Els actes destacats del programa

La sessió inaugural tindrà lloc el dissabte 10 de setembre amb un recorregut guiat per diferents espais patrimonials del barri del Centre. Es desplegaran intervencions artístiques d’alumnes de la ciutat, coreografiats per Marina Paje i amb cantaores de Tertúlia Flamenca de l’Hospitalet.

El ‘bailaor’ José Maya, col·laborador de figures com Marc Anthony o Beyoncé, oferirà una experiència immersiva a l’ermita de Bellvitge. L’acompanyaran Rafael Jiménez ‘Falo’, Sandra Carrasco, Diego Amador Jr. i José Luis López. Aquesta serà la tercera vegada que es representa l’espectacle arreu del món.

També hi haurà oportunitat de descobrir projectes de joves talents com el de Sara Jiménez amb Adioses.Adioses S’hi afegiran el ballarí català Martí Corbora i l’artista Niña de Espejo, sota la direcció escènica de Juan Kruz Días de Garaio Esnaola.

Ca n’Arús, Torre Barrina i Can Trinxet

A Ca n’Arús, per la seva banda, es podrà disfrutar de coproduccions com l’estrena de Prima par, de Carmen Muñoz i Marta Nogal, o col·laboracions internacionals com la de Sonate, d’Ana Pérez, arribada del Festival Flamenco Azul de Marsella.

Notícies relacionades

Per connectar amb artistes catalans que han construït la seva carrera fora, ‘L’Herència’ acostarà la ‘cantaora’ Mercedes Cortés i el guitarrista Jordi Flores, els dos barcelonins residents a Sevilla, que oferiran un recital a la Casa dels Cargols, exemple d’arquitectura modernista de l’Hospitalet.

Torre Barrina serà l’escenari d’una proposta d’improvisació entre artistes del flamenc i artistes que es relacionin des dels seus propis llenguatges, i el programa es completarà a Can Trinxet amb Txarly Brown, ‘dj’ i dissenyador gràfic especialitzat en música negra afroamericana, rumba i flamenc-fusió; el mercat de roba de segona mà ‘Vestit busca flamenca’ i la food truck del bar Córdoba, emblemàtic bar de tapes del barri de Pubilla Cases.