El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sanitat pública

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet ha realitzat 50 vaginoplàsties des del 2019

  • Aquest 2022, l’equip de la unitat especialitzada ha dut a terme «la primera cirurgia de reassignació de sexe robòtica d’Europa»

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet ha realitzat 50 vaginoplàsties des del 2019

HUB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al setembre del 2019, la Unitat Funcional de Cirurgia Transgènere de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va realitzar les dues primeres cirurgies de canvi de sexe del centre.

Actualment, la unitat d’experts multidisciplinaris responsable d’aquestes intervencions du a terme una mitjana de «20 procediments de genitoplàstia feminitzant a l’any» i ja han arribat a les 50.

Des del centre de l’Hospitalet assenyalen que, des que va començar aquest programa de cirurgia genital complexa, la gran majoria de les intervencions «s’han portat a terme per via perineal mitjançant la tècnica coneguda com a vaginoplàstia per inversió peneana». Precisament, aquest any l’equip de la unitat ha realitzat «la primera cirurgia de reassignació de sexe robòtica d’Europa».

Aquesta nova tècnica quirúrgica de vaginoplàstia robòtica «amb flap», desenvolupada als Estats Units, «redueix el temps de la intervenció i el risc de complicacions», expliquen des del HUB. «Consisteix a utilitzar el peritoneu com a recobriment de gran part del canal vaginal», afegeixen.

Un dels tres centres especialitzats

«Com a equip, ens hem acostat a centres amb més experiència per aprendre. Alguns dels especialistes del HUB hem visitat hospitals de França, Bèlgica i els Estats Units», ha explicat la doctora Begoña Etcheverry, del Servei d’Urologia del HUB.

Notícies relacionades

Bellvitge és un dels hospitals designats pel Servei Català de Salut com a centre de referència per a l’atenció quirúrgica a les persones transgènere, juntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, amb una llista única per a aquestes intervencions.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet