El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L’educació a Catalunya

El Parlament avala incorporar a la xarxa pública l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet

  • El decret eximeix de complir els requisits patrimonials en centres d’entorns «desfavorits»

El Parlament avala incorporar a la xarxa pública l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Parlament ha convalidat el decret que permet integrar a la xarxa de titularitat pública els centres educatius d’«entorns desfavorits» tot i que no compleixin els requisits patrimonials exigits per llei, per la qual cosa s’avala legalment la decisió del Govern el mes de maig d’integrar a la xarxa pública l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). El decret ha sigut convalidat per unanimitat a la Cambra en el ple d’aquest dimecres.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

El nou decret permet l’exempció del requisit previst al decret de 2019, que demanava que els titulars del centre hagin de disposar d’«un títol vàlid sobre l’immoble on ubicar el centre, que reuneixi els requisits establerts per la normativa educativa i patrimonial vigent». Per tant, es permet que, excepcionalment, el nou centre creat per integració en la xarxa pública es pugui ubicar en «espais provisionals», sempre que aquesta situació es doni en entorns amb població escolar de condició socioeconòmica desfavorable i les necessitats d’escolarització no es puguin satisfer de cap altra manera.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que en els dos últims cursos, des que es va aprovar el decret del 2019, s’han rebut 43 peticions de les quals 11 s’han integrat a la xarxa pública o estan en procés de fer-ho, i justifica la necessitat d’actualitzar el decret perquè «s’han detectat situacions no contemplades». En aquest sentit, ha assegurat que tot i que és necessari que es compleixin els requisits patrimonials, «en els últims anys s’ha vist que hi poden haver situacions excepcionals» per fer possible la integració de centres, tot i que l’edifici no compleixi les condicions, per donar resposta a la demanda de places públiques i pels efectes negatius que té el tancament de centres.

Notícies relacionades

Aquest decret sorgeix per emparar i evitar situacions com l’ocorreguda amb la integració del centre concertat Acadèmia Cultura de l’Hospitalet, que finalment es va integrar a la xarxa educativa pública el mes de maig passat, després que en un inici la Conselleria no autoritzés la seva integració per considerar que l’edifici no complia prou condicions a nivell tècnic. La batalla de famílies dels 319 alumnes d’infantil, primària i ESO i dels seus professors per evitar el tancament s’apuntalava en les necessitats d’escolarització que hi ha al barri de la Torrassa.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet