El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Ensenyament públic

Una trenta de famílies de l’Hospitalet demanen reconsiderar les ràtios a P3

Al no haver aconseguit plaça, han enviat una carta crítica amb la planificació a Educació i a l’ajuntament

Una trenta de famílies de l’Hospitalet demanen reconsiderar les ràtios a P3

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
ACN

Una trentena de famílies dels barris del Centre, Sant Josep i Sant Feliu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han demanat que es reconsideri la reducció de ràtios a P3 als centres amb més demanda després de no haver obtingut plaça al centre escollit com a primera opció.

Les famílies consideren que la davallada de ràtios ha provocat un desajust entre l’oferta de places públiques i la demanda. Afegeixen que reduir ràtios sense obrir noves línies ni centres educatius públics suposa una «mala planificació» de l’oferta de places i «afavoreix» les concertades, que sí que han pogut mantenir ràtios.

Per aquest motiu, demanen que transitòriament es reconsideri la reducció d’alumnes per aula, fins que no es prenguin altres mesures més a llarg termini.

Carta a Educació

Aquestes famílies defensen que la prioritat hauria de ser garantir l’accés a l’escola pública de proximitat. I alerten que, després de no obtenir la plaça demanada com a primera opció, potser es veuen obligats a escolaritzar els seus fills en centres lluny del domicili o en concertats.

Notícies relacionades

En el cas concret del barri del Centre, apunten que entre el 2021 i els primers mesos del 2022 s’han entregat centenars de pisos d’obra nova. Al contrari, lamenten que no s’ha ampliat l’oferta educativa. Per això, reclamen adequar l’oferta educativa al nombre d’habitants i també revisar les zones d’influència i adscripció.

Les famílies han fet arribar una carta en què exposen la situació a la Conselleria d’Educació i a l’Ajuntament de l’Hospitalet. Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments