El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Dades locals

L’Hospitalet de Llobregat, davant la setena onada covid: pugen els contagis, s’estanquen els ingressos

Les dades mostren que els positius augmenten, si bé les hospitalitzacions es mantenen estables

L’Hospitalet de Llobregat, davant la setena onada covid: pugen els contagis, s’estanquen els ingressos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant l’abril, la incidència acumulada del coronavirus –casos confirmats per cada 100.000 habitants– en els últims 14 dies (IA14) va pujar a Espanya un 47%. Aquesta tendència a l’alça de contagis ha portat els epidemiòlegs a parlar d’«inici» o, en el seu cas, imminència, de la setena onada covid, que avui ja és el centre de la conversa pública.

¿Com encara l’Hospitalet de Llobregat aquesta pròxima setena onada de covid? Tres claus locals radiografien l’actual situació sanitària en la segona ciutat de Catalunya:

1. Els contagis gairebé es dupliquen l’últim mes. Mentre que a principis d’abril el municipi va registrar una incidència de contagis de 128,59 casos per cada 100.000 persones durant els últims 14 dies, el 2 de maig les dades mostren una IA-14 de 236,05.

2. Els ingressos es mantenen estables. L’Hospitalet de Llobregat és una de les ciutats del Barcelonès on els ingressos no creixen i les xifres es mantenen entre 20 i 30 ingressos durant les últimes setmanes.

Notícies relacionades

3. Sense defuncions a finals d’abril. L’1 d’abril del 2020, quan la pandèmia feia els seus primers passos, només a la comarca del Barcelonès van morir 170 persones. Segons les dades, aquest abril, dos anys després, només Barcelona ha finalitzat el mes registrant defuncions (concretament 10, del 26 d’abril al 2 de maig) a la comarca del Barcelonès. A l’Hospitalet de Llobregat, com a Badalona i Santa Coloma, no hi va haver defuncions durant aquella última setmana d’abril.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Coronavirus