El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

«¡L’entreacte ha acabat!»

El Cirque du Soleil dona el tret de sortida a la seva primera gira europea postpandèmia al districte cultural de l’Hospitalet

  • La companyia programa ‘Luzia’, un viatge oníric inspirat en la cultura mexicana

El Cirque du Soleil dona el tret de sortida a la seva primera gira europea postpandèmia al districte cultural de l’Hospitalet

Cirque du Soleil (ACN)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Cirque du Soleil ha escollit el districte cultural de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per tornar a aixecar la seva carpa per primera vegada a Europa després de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19. La companyia està treballant actualment a Mèxic amb l’espectacle ‘Joyà’ i el març del 2022 desembarca a Catalunya, precisament, amb un xou inspirat en la cultura mexicana.

Luzia’ és un viatge oníric al cor d’un Mèxic imaginari que aterrarà a l’Hospitalet el 17 de març i després anirà de gira, a l’estiu, a Alacant i a Madrid, a la tardor. «Aquest és el moment que tots esperàvem. Tornem a una ciutat en la qual sempre ens hem sentit com casa. És un moment especialment emotiu, ja que esperàvem ansiosos tornar als escenaris», afirma el president i director del Cirque du Soleil, Daniel Lamarre.

La tornada del Cirque du Soleil arribarà dos anys després de l’última funció abans de l’esclat de la Covid-19. Va ser a Sevilla, el 8 de març del 2020, i la companyia aprofita la represa per aplaudir la resiliència de treballadors i artistes durant tot aquest temps d’espera. «¡L’entreacte ha acabat!», exclama ara Lamarre.

Més de 50 artistes

Amb ‘Luzia’, el Cirque du Soleil complirà 24 anys de gires per Catalunya, amb una dotzena d’espectacles diferents. La companyia assegura que l’espectacle és «una autèntica festa per als sentits, surrealista i brillant» i en la qual participen prop de 50 artistes «amb impressionants acrobàcies i grans sorpreses visuals».

Notícies relacionades

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, també s’ha felicitat per la tornada: «Després d’aquests últims divuit mesos tan complicats per la pandèmia, és una notícia extraordinària». Marín creu que l’aposta de la companyia per la ciutat demostra la potencialitat del districte cultural en àmbit mundial. Ja el 2018, el Cirque du Soleil va portar ‘Totem’ també a l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO