Hospitalet

Hospitalet

Investigació oberta

Cau un grup criminal instal·lat a l’Hospitalet i Cornellà que robava per tot l’Estat

  • Set dels vuit membres detinguts han ingressat en presó preventiva per decisió del jutge

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un grup criminal que s’havia instal·lat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i a Cornellà (Baix Llobregat), però que actuava per tot l’Estat espanyol, va ser detingut l’1 de febrer en una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La banda perpetrava robatoris amb força accedint a domicilis buits i robant joies i altres objectes que revenien a tercers. El gruix dels robatoris es van produir a Catalunya, però també es van realitzar en municipis de la demarcació de Madrid. Després de la detenció, set dels vuit membres detinguts han ingressat en presó preventiva per decisió del jutge.

Els Mossos d’Esquadra van detectar el primer rastre delictiu de la banda al setembre, arran d’un robatori a Tortosa. Posteriorment, i fruit de la col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, van detectar que el grup operava també fora de Catalunya, tot i que els seus membres vivien a l’Hospitalet i a Cornellà. Als lladres se’ls atribueixen 16 robatoris amb força. El seu ‘modus operandi’ consistia a aproximar-se a la zona d’actuació al matí, entre les 9 i les 14 hores, amb un mínim de dos vehicles i tres membres a bord. Arribats al lloc del robatori, un d’ells baixava del cotxe per detectar pisos buits on poguessin entrar.

Llavors, forçaven la porta principal amb un tornavís, trencaven el pany amb unes alicates extensibles i sostreien articles de valor de l’interior, sobretot joies. Segons les condicions del domicili, col·locaven el cotxe a la porta per ocultar les maniobres d’accés a la casa i executar un robatori ràpid i una fuga immediata. A més, mentre durava el robatori, els lladres estaven en contacte en tot moment mitjançant un sistema d’auriculars i trucades simultànies.

Per fugir, un dels cotxes s’avançava a l’altre per veure si hi havia controls policials. Per vendre les joies robades, la banda contactava amb mitjancers especialitzats en la venda d’aquests objectes, com un venedor d’or del barri d’Usera de Madrid. La resta (consoles, perfums, roba i rellotges) els guardaven en algun domicili fins que algú els comprava.

Investigació oberta

L’1 de febrer, els tres cossos policials van portar a terme un dispositiu en què van detenir vuit persones, set a Catalunya i una a Madrid, i van realitzar sis entrades i registres, en què van localitzar més de 7.000 euros en efectiu i més de 200 objectes robats.

Notícies relacionades

La investigació judicial, que ha recaigut en el jutjat número 2 de Tortosa, continua oberta a l’espera de saber si es poden atribuir a la banda altres robatoris similars.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO