El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Un cost de 282.000 euros

L’Hospitalet rehabilitarà el pont d’en Jordà, que uneix els barris de Santa Eulàlia i la Torrassa

  • Associacions veïnals com Defensem el Castell del Bellvís i la mateixa AV Collblanc-la Torrassa feia setmanes que reclamaven la intervenció

L’Hospitalet rehabilitarà el pont d’en Jordà, que uneix els barris de Santa Eulàlia i la Torrassa

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va informar aquest dimecres 26 de gener que rehabilitarà el deteriorat pont d’en Jordà, una actuació que associacions veïnals com Defensem l Castell del Bellvís i la mateixa Associació de Veïns Collblanc-la Torrassa feia setmanes que reclamaven.

Des del consistori expliquen que s’ha elaborat el projecte de rehabilitació del pont, que inclou el sanejament de l’estructura metàl·lica, la protecció i el reforç de l’estructura i la millora del paviment, respectant el caràcter patrimonial. El conjunt de les actuacions per rehabilitar l’estructura tenen un cost de 282.000 euros.

El projecte –que s’ha realitzat a partir de les conclusions de l’estudi que l’Ajuntament va encarregar a finals del 2020 a una empresa d’enginyeria especialitzada en estructures d’edificacions i ponts– inclou: el sanejament i el reforç d’estructura metàl·lica del pont; la protecció de l’estructura metàl·lica i de les baranes amb pintura adequada; la reparació de les superfícies de formigó; la millora del sistema de drenatge i canalització; la millora del paviment de la passarel·la; la substitució de les malles de baranes rovellades i trencades; la substitució de trams de xapa als accessos que no compleixen amb la coherència estètica marcada per la part original del pont; i millores de l’enllumenat, encara en estudi.

Es tracta de la segona victòria en poc temps de les entitats de l’Hospitalet que reivindiquen la protecció del patrimoni urbanístic de la ciutat. Després d’anys de lluita veïnal, el consistori va anunciar aquest mateix mes que la rehabilitació del Castell de Bellvís de l’Hospitalet, també al barri de la Torrassa, ha començat a ser una realitat amb l’acabament dels treballs de consolidació, restauració i arranjament del mur nord de l’edifici, com a pas previ als projectes d’intervenció arqueològica i arquitectònica.

«Complexitat de l’obra»

El pont d’en Jordà, que uneix els barris de la Torrassa i Santa Eulàlia, està catalogat en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic (PEPPA) de l’Hospitalet i forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Català com a Bé Cultural d’Interès Local, per la qual cosa «la rehabilitació ha de respectar les característiques constructives i els acabaments originals», remarquen des de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

«La complexitat de l’obra rau també que els treballs, els terminis i les formes d’actuació s’han de pactar amb Adif, ja que el pont passa per sobre de la plataforma de les vies del tren i part de les obres hauran de fer-se a la nit», remarquen també des del consistori.

Notícies relacionades

Més enllà de les associacions veïnals, els grups municipals de l’oposició també havien apressat el govern local perquè impulsés la rehabilitació del pont. De fet, en el Ple d’aquest dimecres es va aprovar per unanimitat –a proposta d’ERC, l’Hospitalet en Comú Podem-ECG i PP, i amb el recolzament de Cs– la moció que demanava la rehabilitació i dignificació del pont d’en Jordà.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO