Hospitalet

Hospitalet

Més de 500 intervencions

L’Hospital de Bellvitge celebra 30 anys de trasplantaments cardíacs

  • Al llarg d’aquests 30 anys, el centre de l’Hospitalet de Llobregat ha fet el 32% d’aquestes operacions a Catalunya

L’Hospital de Bellvitge celebra 30 anys de trasplantaments cardíacs
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) va commemorar dimecres passat 1 de desembre els 30 anys de l’inici del seu programa de trasplantaments de cor, que va arrencar el 24 de novembre de 1991.

Tres dècades després, Bellvitge ha superat aquest any els 500 trasplantaments de cor realitzats i, amb una proporció de 7 trasplantaments per milió d’habitants, és un dels cinc hospitals d’Espanya que més intervencions d’aquest tipus porta a terme, segons ha explicat el centre en un comunicat. Al llarg d’aquests 30 anys, Bellvitge ha fet el 32% dels trasplantaments cardíacs de Catalunya.

El 78% s’han portat a terme en homes i el 22% en dones, i l’edat dels trasplantats ha anat des dels 15 fins als 72 anys, amb una mitjana de 54 anys.

Líder a Catalunya

El director de Programes de Trasplantaments del Bellvitge, Nicolás Manito, ha remarcat que els resultats dels trasplantaments de cor a l’hospital «són equiparables als dels millors centres internacionals; el seu èxit, compartit amb els resultats també excel·lents dels trasplantaments hepàtics i renals, posiciona el centre entre els més destacats en aquest tipus d’activitat».

Notícies relacionades

«Pocs equips a Europa i al món poden presumir d’haver fet més de 500 trasplantaments cardíacs. No es tracta d’un número més ni d’un hospital més, sinó d’un centre que s’ha convertit en un líder indiscutible en donació i trasplantaments a Catalunya», ha remarcat el director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Jaume Tort.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO