El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A l’Hospitalet

Arxivada la denúncia per un desnonament que va deixar al carrer per error una àvia de 97 anys

  • La jutge resol que «no existeixen els il·lícits penals pels quals es va iniciar la denúncia» i deixa oberta la via civil

  • Rosario Bravo va ser desallotjada el febrer d’aquest any a l’identificar-se equivocadament la seva vivenda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha arxivat la denúncia per un desnonament que va deixar al carrer per error una àvia de 97 anys, veïna de l’Hospitalet, a principis d’any. Aquest error va suposar que Rosario Bravo perdés gran part dels béns personals que hi havia a la seva llar.

Després de prendre declaració als investigats, diversos testimonis, així com la informació que consta en la denúncia i altres diligències acordades pel jutjat, la jutge resol que «no existeixen els il·lícits penals pels quals es va iniciar la denúncia» i deixa oberta la via civil perquè la perjudicada pugui exercir les accions que consideri oportunes.

En la seva resolució, la magistrada exposa els fets ocorreguts en el desnonament i reconeix l’«error que va donar lloc a l’entrada al domicili» de Rosario, però remarca que «ha quedat evidenciat que no hi va haver negligència per part dels actuants». «Fins i tot si acollís la tesi de l’acusació que afirma que s’ha incorregut en negligència, els delictes denunciats no permeten la seva comissió imprudent», remarca el text.

La jutge apunta que, quan els actuants van arribar a l’edifici, no hi havia identificació de cap dels residents, que van pujar a l’àtic i van veure una lletra «A» al replà. Així, diu que van preguntar a una veïnam que els va confirmar que era l’àtic primera, però quan van entrar a la casa semblava que ningú vivia allà.

Conseqüències de l’error

En els interrogatoris, tant els testimonis com els imputats ja van insistir, com apunta ara la jutge, que es va produir una sentència a l’assenyalar la vivenda que havia de ser desallotjada, tot i que «tots els indicis» portaven al domicili de Rosario Bravo. En lloc d’executar el desnonament a l’àtic primera, es va fer al sobreàtic, que és la residència de Bravo. «Crèiem que era l’àtic i allà només hi havia una porta», va reconèixer una persona que va intervenir en el desnonament.

Notícies relacionades

Els estris perduts, segons la família de l’àvia, sumaven inicialment 23.000 euros, tot i que la llista ha crescut cada vegada que es repara en algun element desaparegut. S’hi ha d’afegir el mal moral, que està pendent d’avaluar.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO