El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mesura anticontaminació

Google Maps incorpora les zones de baixes emissions de l’àrea de Barcelona

  • D’aquesta manera, es podrà comprovar el límit geogràfic de les ZBE i els requisits d’accés

  • L’àrea inclou, a més de la capital catalana, els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, i part d’Esplugues i Cornellà de Llobregat

Google Maps incorpora les zones de baixes emissions de l’àrea de Barcelona

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
EFE

Google Maps ha integrat la zona de baixes emissions (ZBE) de l’àrea metropolitana de Barcelona, formada per cinc municipis, i la zona local de Sant Cugat del Vallès, amb la previsió d’incorporar les noves zones que s’aprovin, com la de Sant Joan Despí. Així, a partir d’ara, des de la plataforma de Google es podrà comprovar el límit geogràfic de les ZBE i els requisits d’accés, ha informat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aquest dimecres en un comunicat.

La ZBE de Barcelona es va posar en marxa l’any 2020 i prohibeix l’entrada dels vehicles sense etiqueta ambiental –és a dir, els més contaminants– els dies feiners entre les 7.00 i les 20.00 h. L’àrea inclou, a més de la capital catalana, els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, i part d’Esplugues i Cornellà de Llobregat.

Per reflectir la zona a Google Maps, l’AMB subministrarà informació «de forma continuada» a través de la seva base de dades.

Informació per als estrangers

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha remarcat, citat en el comunicat, que aquesta integració suposa «noves oportunitats i nous canals d’informació per als ciutadans». «En aquest cas, ens ajudarà a arribar més fàcilment als usuaris estrangers», ha afegit Poveda.

Notícies relacionades

Amb aquesta iniciativa es millorarà la informació de l’usuari, especialment la d’aquells que utilitzen vehicles amb matrícula estrangera, ja que des de Google Maps se’ls dirigirà a la web de la ZBE de Barcelona perquè hi puguin inscriure el seu vehicle.

Més notícies de l’Hospitalet, Esplugues i Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO