El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Bàsquet

El Poliesportiu Municipal del Centre de l’Hospitalet porta ja el nom de Marcel·lí Maneja

La ciutat homenatja així un dels esportistes hospitalencs «més destacats de tots els temps»

El Poliesportiu Municipal del Centre de l’Hospitalet porta ja el nom de Marcel·lí Maneja

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Poliesportiu Municipal del Centre de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) porta des del 5 de juny passat el nom de Marcel·lí Maneja. Coincidint amb el centenari del seu naixement, la ciutat homenatja així un dels esportistes hospitalencs «més destacats de tots els temps», afirmen des de l’Ajuntament.

Així, des del consistori expliquen que la iniciativa de posar el nom de Marcel·lí Maneja Granell al poliesportiu va sorgir d’entitats esportives i ciutadans particulars amb la voluntat de reconèixer els mèrits de qui va ser un jugador de bàsquet innovador que va jugar en l’elit dels anys 40, en un moment en què aquest esport no estava professionalitzat.

Maneja va néixer a l’Hospitalet el 1921 i va morir el 2015. Als 12 anys, mentre estudiava al Centre Catòlic, va tenir per primera vegada contacte amb el bàsquet, una disciplina que els capellans van introduir entre la joventut de la ciutat. Aviat va descobrir la seva passió per aquest esport i, amb un grup d’amics, va fundar l’Atlètic Basket Juniors.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, la regidora d’Esports, Maite Revilla, i familiars de l’homenatjat van participar en un acte en record de l’il·lustre esportista de la ciutat, presentat per la seva neta, la periodista Montse Maneja.

Assoliments i reconeixements

Els seus primers èxits esportius van arribar amb el CB l’Hospitalet, amb el qual va guanyar el Campionat d’Espanya el 1940 i va ser subcampió l’any següent. Amb l’equip de la ciutat va ser també Campió de Catalunya en dues ocasions consecutives.

Al llarg de la seva carrera esportiva va jugar a l’RCD Espanyol i el Joventut de Badalona, on va estar set temporades fins a la seva retirada el 1953. Amb el club badaloní va ser dues vegades Campió d’Espanya i tres vegades Campió de Catalunya. També va ser internacional amb Espanya.

Notícies relacionades

Entre altres reconeixements, va rebre la Medalla d’Honor de la Federació Espanyola de Bàsquet, la Medalla de Mèrit de la Federació Catalana i la insígnia d’or i brillants del CB l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO