El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Espai històric

Comencen les obres per enderrocar l’edifici l’Òpera de l’Hospitalet de Llobregat

  • Acaba així la història d’un espai que, tot i que va ser aixecat inicialment com una sala de cine, durant anys va acollir els estudis de Televisió Espanyola

  • Els treballs de demolició que ja han començat deixaran un solar on es preveu construir una residència de gent gran privada

Comencen les obres per enderrocar l’edifici l’Òpera de l’Hospitalet de Llobregat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’edifici l’Òpera s’ha començat a esborrar del tramat urbà de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) aquest dijous 29 d’abril. Els treballs de demolició que ja han arrencat deixaran un solar on es preveu construir una residència de gent gran privada, vivendes i una zona verda.

Acaba així la història d’un espai que, tot i que va ser aixecat inicialment com una sala de cine per a la ciutat, durant anys va acollir els estudis de Televisió Espanyola, abans que l’ens públic construís el centre de Sant Cugat. Així, també va donar espai a concerts i espectacles teatrals. Anys després, quan ja era buida, la nau va acabar ocupada, fins que el 2007 els Mossos d’Esquadra la van desallotjar.

Durant aquests dies, també s’estan portant a terme tasques de retirada d’amiant, ja que part del sostre de l’immoble estava cobert d’uralita. De fet, part d’aquest amiant ja es va haver de retirar el 2018, quan la coberta va caure a causa del deteriorament i abandonament de l’edifici.

No obstant, les obres de demolició han patit una ensopegada aquesta tarda, quan, tal com recull el diari local Districte7, part de l’excavadora s’ha enfonsat en un forat a terra. Un incident en què, segons indiquen des d’aquest mitjà, no s’han hagut de lamentar ferits.

Notícies relacionades

Arran de l’anunci de les obres, un grup de veïns del barri del Centre de l’Hospitalet, on es troba l’edifici l’Òpera s’han organitzat per demanar repensar com serà el futur edifici i el seu entorn. En declaracions a L’H digital, veïns de l’Assamblea Òpera van assenyalar que «volem una arquitectura afable, amable i humana, perquè pensem que el barri i la ciutat són per a les persones».

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local de EL PERIÓDICO