El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A L’Hospitalet

Bellvitge inaugura una nova Unitat de Diàlisi que duplica la seva capacitat

Les noves instal·lacions compten amb espais per a entrenament dels pacients que es preparen per fer diàlisi domiciliària

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Universitari de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va inaugurar aquest dilluns 26 d’abril una nova Unitat de Diàlisi que substitueix les anteriors instal·lacions i que modernitza i duplica la capacitat de les dependències de l’hospital.

Les noves instal·lacions, que compten amb uns 1.000 metres quadrats de superfície, proporcionaran més comoditat i seguretat als pacients i permetran donar un impuls important a la diàlisi domiciliària, segons ha explicat el centre en una nota de premsa.

Així, la nova Unitat de Diàlisi passa de vuit a vint punts per a hemodiàlisi de pacients crònics, de dos a quatre punts d’hemodiàlisi per a pacients aïllats (incloent una habitació amb pressió negativa) i de tres a sis punts d’hemodiàlisi per a pacients en hospitalització convencional.

Així mateix, duplica la capacitat de l’àrea d’implementació de tècniques domiciliàries (diàlisi peritoneal i hemodiàlisi domiciliària) i amplia i renova l’àrea per a nefrologia intervencionista, on es duen a terme les biòpsies renals i la col·locació de catèters.

Espais per a entrenament

Les noves instal·lacions compten amb espais per a entrenament dels pacients que es preparen per fer diàlisi domiciliària, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de persones tractades a casa, en la línia del que recomanen les societats científiques i sol·liciten els pacients.

El Servei de Nefrologia de Bellvitge du a terme cada any unes 10.000 sessions d’hemodiàlisi, la meitat en pacients hospitalitzats i, l’altra meitat, en malalts crònics amb caràcter ambulatori. L’hospital estima que les noves instal·lacions permetran que les sessions ambulatòries passin de les 5.000 actuals fins a prop de 10.000.

Notícies relacionades

El cap del Servei de Nefrologia de Bellvitge, Josep M. Cruzado, ha remarcat que la nova Unitat de Diàlisi «vol ser líder tant a Catalunya com a Espanya en innovació tecnològica i de procés assistencial, sense oblidar la investigació, especialment en projectes d’atenció domiciliària».

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO