El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Reivindicació local

Veïns de l’Hospitalet tallen carrers per reclamar més espais verds

La plataforma Un Altre Hospitalet És Possible va organitzar dues protestes als barris de Collblanc i Sant Josep

Veïns de l’Hospitalet tallen carrers per reclamar més espais verds
2
Es llegeix en minuts

Veïns de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) van tallar els carrers de la ciutat per reclamar espais verds i per «frenar la lògica de la construcció» i que es «regalin» els espais públics a les constructores. Així ho va explicar a l’ACN Raúl Alhabla, representant de la plataforma Un Altre Hospitalet És Possible. En concret, es van portar a terme dos talls: un al barri de Collblanc i l’altre en el de Sant Josep, front a l’antiga fàbrica Cosme Toda, en el marc de la campanya ‘Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat’.

«En una situació d’emergència climàtica i de pandèmia sanitària, és més urgent recuperar espais públics», va destacar Alhabla. La cita, que va mantenir un ambient festiu, va estar acompanyada de les percussions dels grups Kabra i Fills de la Flama. «Necessitem que es facin carrers per als vianants a cada barri, a Collblanc, la Torrassa, la Florida, Sant Josep...», va dir Marcela Kasparian, també de la plataforma Un Altre Hospitalet És Possible, que va lamentar que tenen menys zones verdes del que recomana l’Organització Mundial de la Salut. En el transcurs de la marxa, van citar que l’índex de zona verda és de 4 m2 per habitant, molt lluny dels 10-15 m2 per habitant.

«Ens preocupa com la ciutat no ha prioritzat artèries per als vianants que connectin els barris i que s’hagi de sortir fora de la ciutat per fer esport i disfrutar de l’espai obert», va afegir Alhabla.

Els organitzadors també van destacar el tall davant l’antiga fàbrica Cosme Toda, al barri de Sant Josep, ja que van assegurar que és una «peça clau del patrimoni històric de la ciutat i que està afectada per un projecte que preveu la construcció de 32 blocs de pisos als seus voltants, un total de 1.400 vivendes».

«Espais lliures»

La coordinadora de col·lectius i entitats Un Altre Hospitalet És Possible reuneix a una quarantena d’entitats i aquesta no és la primera acció que es fa en aquesta línia. La plataforma veu amb «preocupació» com «l’escàs i valuós espai disponible que queda a la ciutat s’entrega a les constructores per massificar encara més els barris».

Notícies relacionades

La coordinadora considera que el consistori «ha descuidat l’aposta per una ciutat pensada per i per a les persones. Els espais lliures per a l’ús públic són insuficients i a les zones amb més població no s’ha planificat ni prioritzat artèries de vianants per on poder passejar entre barris».

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO