El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Entitat sota lupa

L’Hospitalet acorda retirar els representants polítics dels òrgans directius del Consell Esportiu

L’ajuntament es compromet a designar personal tècnic per ocupar el lloc que ara tenen membres de l’executiu

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha acordat modificar els representants del consistori en la Comissió Directiva del Consell Esportiu, perquè aquests llocs no els ocupin regidors. A partir d’una moció presentada per Ciutadans al ple, el consistori s’ha compromès a designar personal tècnic per a les places que ara tenen els representants polítics.

«Cal alliberar de tutela política el Consell Esportiu perquè pugui actuar de manera autònoma per vetllar pels interessos dels seus associats», ha defensat el regidor de Cs Rainaldo Ruiz, que ha demanat «despolititzar» totes les entitats privades que reben subvencions municipals. «Cal garantir la independència de la societat civil del poder polític», ha remarcat.

Arran de la causa judicial per presumpte prevaricació i malversació en el Consell Esportiu de l’Hospitalet per la qual està investigada l’alcaldessa Núria Marín i dos regidors més, Ciutadans ha demanat retirar els representants polítics dels òrgans directius de l’entitat. La moció debatuda aquest dimecres ha sigut aprovada amb el vot a favor del govern de Cs, el PSC i el PP i l’abstenció d’ERC i l’Hospitalet En Comú Podem.

Reduir la representació a dos cadires

A part de substituir els regidors, el text també acorda proposar el Consell Esportiu que modifiqui els seus estatuts per reduir la representació dels tècnics municipals a només dues cadires –el mínim que marca la normativa de la Generalitat per a aquest tipus d’entitats–.

Des de l’executiu municipal, el portaveu Francesc Belver ha defensat l’organització actual del Consell de Direcció, assegurant que l’entitat ha garantit fins ara l’accés a les competicions de tots els nens de la ciutat. Amb tot, s’ha avingut a la proposta de Ciutadans perquè, va dir, s’ajusta als mínims que ja recull la normativa de la Generalitat.

Malgrat el recolzament explícit dels socialistes, el grup de Núria Marín s’ha desmarcat del punt de la moció amb què s’instava la Generalitat a obligar tots els Consells Escolars a tenir un màxim de dos representants municipals. Segons el parer del PSC, canviar aquesta norma per a tothom seria perjudicial per a aquells consells esportius formats per més d’un ajuntament, ja que no estaria garantida la representació de tots els consistoris.

Notícies relacionades

Els altres grups han carregat contra la gestió realitzada fins ara per part del govern municipal i que ha derivat en una investigació judicial per la qual Marín i dos regidors hauran d’anar a declarar a principis d’abril.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA