El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CRISI SANITÀRIA

Els brots de Covid-19 de l'Hospitalet de Llobregat acumulen 300 casos actius

Marín ha anunciat que l'Ajuntament i Salut han creat un comitè de crisi pel coronavirus que es reunirà diàriament

marn

marn

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Els brots de Covid-19 de l’Hospitalet de Llobregat acumulen 300 casos actius. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, en una roda de premsa que ha ofert després de reunir-se amb el Departament de Salut de la Generalitat. Segons ha indicat l’alcaldessa, la majoria d’aquests casos es concentren al nord de la ciutat, concretament als barris de la Torrassa (81) i en la Florida Nord (47), zones econòmicament desfavorides i amb alta densitat de població.

En la mateixa compareixença ha explicat que l’ajuntament i Departament de Salut han creat un comitè de crisi per la Covid-19 que es reunirà cada dia per «fer el seguiment dels casos i prendre les mesures necessàries».

Sobre els 300 casos, Marín ha assenyalat que les xifres donades per la conselleria fins avui sobre els casos de Covid a l’Hospitalet, que marcaven que s’havia passat de 30 a 102 casos positius, no eren les reals, sinó que eren «altres xifres», i ha remarcat que cal prendre com a base els 300 positius d’avui per avaluar l’evolució de la pandèmia a la ciutat. «Ni partíem de 30 casos, ni en teníem 100», ha exposat Marín, que no ha volgut endinsar-se en la polèmica.

L’alcaldessa de l’Hospitalet també ha expressat que, a diferència de l’inici de la pandèmia, la població més afectada «està sent la més jove», d’entre 20 i 50 anys. Així, ha destacat que «molt poques» de les persones que han donat positiu necessiten atenció hospitalària, ara per ara.

Sobre l’origen dels contagis ha explicat que els primers rastrejos mostren procedències diferents i que no hi ha un únic gran focus. Segons Marín, hi ha infectats per transmissió familiar, també hi ha empleats del Club de Polo de Barcelona que viuen a l’Hospitalet i ha assenyalat que una de les fonts prové d’un passatger d’un vol internacional que ha encomanat 11 persones més, entre altres orígens.

Primeres mesures

Durant la roda de premsa, Marín ha assenyalat algunes de les primeres mesures que prendrà el consistori per provar de frenar el ritme de contagis, que s’afegeixen al tancament de pistes esportives a l’aire lliure, que ja es va ordenar. Així, el consistori anul·la les activitats d’esport col·lectiu, tanca les pistes de petanca i aconsella que els usuaris de bars i restaurants prioritzin l’ús de les terrasses.

Ara per ara no s’han concretat més mesures i principalment s’han donat recomanacions. D’aquesta manera, seguiran obertes les escoles bressol municipals, els mercats, les biblioteques i els casals d’estiu, tot i que l’alcaldessa ha assenyalat que ja estan en contacte amb els diferents responsables d’aquests espais perquè extremin les precaucions sanitàries.

Seguiment de les famílies afectades

 «Prenem decisions com a ajuntament, però treballem estretament amb el Departament de Salut per identificar les famílies adequadament i que les persones infectades estiguin correctament confinades. És una garantia per a la salut comunitària», ha explicat l’alcaldessa durant la seva compareixença.

Així, ha anunciat que el consistori ha ofert els seus recursos per crear un grup de professionals per posar a disposició de la Generalitat per visitar i comprovar si les persones i famílies que han donat positiu estan «adequadament confinades» i saber «quines necessitats tenen».

Notícies relacionades

A més, l’alcaldessa demana al Govern de la Generalitat que reforci l’atenció primària, amb l’ampliació dels horaris dels centres, per controlar els diferents brots del municipi.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA