El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

SUPOSADA DESVIACIÓ DE SUBVENCIONS

El ple de l'Hospitalet rebutja crear una comissió sobre el Consell Esportiu

La moció, presentada per ERC, ha sigut rebutjada amb els vots en contra del PSC i l'abstenció de Cs

Durant la votació, els tres regidors del PSC relacionats amb el cas s'han absentat del ple

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), amb els vots en contra del PSC i l’abstenció de Cs, ha rebutjat aquest dijous la moció presentada per ERC que reclamava la creació d’una comissió de treball per fer un seguiment del cas del Consell Esportiu del municipi.

La moció, que ha rebut els vots favorables d’ERC, l’Hospitalet en Comú i el PP, també demanava que el consistori es personarà com a acusació particular quan processalment conrrespongui «per defensar els interessos municipals i de tots els veïns».

Durant la votació de la moció, els tres regidors del PSC relacionats amb el cas, l’edil denunciantJaume Graells, i els dos que van ser detinguts en el marc de la investigació, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, s’han absentat del ple.

En la seva intervenció, el portaveu d’ERC i cap de l’oposició, Antoni García, ha demanat «llums i taquígrafs» i que el consistori «actuï amb la màxima transparència, col·labori de manera activa amb la justícia i que faciliti tota la informació a l’oposició».

En mans de la justícia

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de l’Hospitalet, Fran Belver, ha defensat que el consistori ha donat sempre tota la informació de la qual disposava a tots els portaveus de l’oposició i que ara la qüestió està en mans de la justícia, amb la qual ha remarcat que col·laboren «des del minut zero».

«Evidentment, el PSC serà inflexible amb qualsevol rastre de delicte, quan es demostrin i es provin, però no farem judicis paral·lels ni una caça de bruixes», ha remarcat Belver, que ha acusat ERC d’utilitzar el cas i la moció per obtenir rèdit polític.

Notícies relacionades

Dimecres passat 10 de juny, la Policia Nacional va registrar la seu del Consell Esportiu –entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar, la comissió directiva de la qual està formada per sis persones designades pel consistori– en el marc d’una investigació en la qual un jutge investiga si l’organisme va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA