El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DESESCALADA

L'Hospitalet obrirà les escoles bressol municipals el 29 de juny, després de passar a la fase 3

L'alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació, Núria Marín, va informar d'aquesta data en una entrevista amb TV-3

També va demanar al Govern que deixi als ajuntaments gastar la totalitat del superàvit acumulat

fcasals46861754 barcelona 006 02 2019   la alcaldesa nuria marin del ayuntam190221182743

fcasals46861754 barcelona 006 02 2019 la alcaldesa nuria marin del ayuntam190221182743 / maitecruz

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de l’Hospitalet obrirà les escoles bressol de la ciutat el 29 de juny, dies després que previsiblement la ciutat hagi passat a la fase 3 de la desescalada per la pandèmia de la Covid-19.

L’alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va informar d’aquesta data en una entrevista aquest dissabte amb TV-3, en què va expressar la seva satisfacció per passar dilluns a la fase 2 de la desescalada i en què va demanar «responsabilitat» als ciutadans per al bon desenvolupament del treball conjunt contra el coronavirus.

Marín, preguntada per la reobertura d’aquests centres i la demanda d’ajuts de les llars d’infants de titularitat privada, va indicar que les que són de propietat municipal obriran a finals de juny i que les peticions de les privades les va elevar a la Generalitat, que és l’administració competent.

L’alcaldessa va incidir, no obstant, que entén aquestes peticions perquè és un sector que ho ha passat «molt malament» en el confinament.

«Una bona notícia»

Marín va assenyalar també que «és una bona notícia» que la ciutat passi a la fase 2 i, davant l’eventualitat que es pogués entrar a la fase 3 només una setmana després, ha remarcat que la decisió no correspon als ajuntaments.

Sí que és responsabilitat dels ciutadans, ha insistit, que es respectin les distàncies de seguretat entre persones. «Faig una crida a la responsabilitat», va afegir Marín, que va puntualitzar que els hospitalencs «han sigut molt responsables» en el confinament.

Va recordar, davant la petició d’ajuts dels empresaris de la ciutat i del Baix Llobregat, que fa setmanes ja va proposar la negociació d’«un pacte de ciutat» per rellançar l’economia local.

Gastar el superàvit acumulat

Marín va indicar, en aquest sentit, que l’ajuntament ultima el projecte per fer de l’Hospitalet una referència europea en l’àmbit de la biomedicina aprofitant la presència del complex mèdic de Bellvitge, centres de recerca, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Universitat de Barcelona, pla per al qual, va dir, compta amb el recolzament de la Generalitat i el Govern central.

Notícies relacionades

L’alcaldessa va xifrar en uns 20 milions el cost per a l’ajuntament de la crisi per la Covid-19, ja que ha deixat d’ingressar part dels tributs i ha hagut de gastar més. En aquest sentit, va tornar a demanar al Govern central que deixés als ajuntaments gastar la totalitat del superàvit acumulat els últims anys i no només el 20 per cent, com va recordar fa setmanes.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA