El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

165 MILIONS EN JOC

Metges de Catalunya tem que l'Hospital General de l'Hospitalet hagi de tancar

Assenyalen que hi haurà falta d'ingressos si es manté l'exigència d'un mínim d'intervencions per rebre els 165 milions del contracte

«L'atenció sanitària de 150.000 persones i la feina de 850 professionals sanitaris depenen de la seva continuïtat», assenyalen des del sindicat

hospi-hospi

hospi-hospi

1
Es llegeix en minuts
EFE

El sindicat Metges de Catalunya ha avisat que l’Hospital General de l’Hospitalet pot veure’s abocat al tancament per falta d’ingressos si el Servei Català de la Salut manté la seva exigència d’un mínim d’intervencions per rebre els 165 milions del contracte de prestació de serveis.

En un comunicat, el sindicat ha explicat aquest dimarts que el bloc quirúrgic de l’hospital està tancat des del juliol del 2019, per la detecció de fongs en vuit dels seus quiròfans. Això ha provocat que, fins que no finalitzin la reforma dels espais, prevista per a l’octubre del 2022, les intervencions i els professionals de l’Hospital General de l’Hospitalet s’hagin traslladat a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, que també pertany al Consorci Sanitari Integral (CSI).

«Amb tot, els 10 quiròfans d’aquest hospital no poden absorbir les més de 15.000 operacions que CatSalut demanda conjuntament als dos centres –que conformen el conegut com a hospital transversal– per abonar els 165 milions d’euros del contracte», ha assenyalat el sindicat.

En joc 850 llocs de professionals sanitaris

Per no comprometre l’operativitat del centre, tenint en compte que el pressupost global del CSI és de 217 milions d’euros, el sindicat ha demanat al CatSalut que garanteixi els ingressos a l’empresa tot i que, de manera transitòria, no arribi al mínim d’intervencions exigible.

Notícies relacionades

«L’atenció sanitària de 150.000 persones i la feina de 850 professionals sanitaris depenen de la seva continuïtat», ha remarcat Metges de Catalunya.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA