El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DURANT EL CONFINAMENT

El préstec de llibres electrònics creix un 234% al març a l'Hospitalet

Es van realitzar 1.589 préstecs d'e-books i audiollibres a través de la plataforma eBiblio

evev6pxuuae bmr

evev6pxuuae bmr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei de préstec de llibres electrònics a les biblioteques de l’Hospitalet de Llobregat, a través d’eBiblio, es va disparar durant el mes de març. Segons les dades aportades per Biblioteques, durant el mes passat les peticions en línia de llibres electrònics i audiollibres es van incrementar un 234%.

Al març es van fer a l’Hospitalet 1.589 préstecs a través de l’eBiblio, dada que contrasta amb la del mateix mes de l’any passat, quan se’n van fer 476. Durant el primer trimestre de l’any es van fer 3.036 descàrregues (1.485 en el mateix període de l’any 2019).

L’eBiblio és un servei de préstec gratuït del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per fer préstecs de continguts digitals als usuaris amb carnet de les biblioteques públiques. En aquests moments, es pot aconseguir l’alta temporal per tenir accés als serveis virtuals de totes les biblioteques públiques de Catalunya. Només és vàlid per als ciutadans que ho sol·liciten per primera vegada, de més de 14 anys i residents a Catalunya.

Biblioteques especialitzades

«L’eBiblio és un servei en continu creixement a les biblioteques de l’Hospitalet, una dada més que indica l’ús d’aquests equipaments, i que és el que rep millor valoració per part de la ciutadania», expliquen des de l’ajuntament.

L’any 2019, les vuit biblioteques de la ciutat van rebre 773.285 visites i es van deixar 396.621 documents. També el 2019 es van fer 6.429 carnets nous i en total hi ha 121.182 usuaris inscrits.

Notícies relacionades

A més, en un procés d’adaptació, algunes biblioteques han especialitzat els seus fonsLa Bòbila, en novel·la negra; Can Sumarro, en cine espanyol contemporani; Josep Janés, en teatre; Bellvitge, en vida sana, i Tecla Sala, en còmic (amb més de 25.000 documents) i blues (amb més de 4.000 documents).

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA