El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

COMBATRE LA PANDÈMIA

L'Hospital de Bellvitge es transforma per poder atendre els pacients de coronavirus

El centre hospitalari de l'Hospitalet començarà a traslladar pacients a hotels

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana s’ha intensificat la transformació que està experimentant l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet per poder donar la millor resposta possible a la pandèmia de Covid-19. «Amb l’esforç de tothom i en un temps rècord, s’estan realitzant canvis, tant estructurals com organitzatius, per augmentar de forma molt notable la capacitat assistencial i l’especialització en la malaltia», expliquen des del centre hospitalari.

Per poder afrontar el creixement de casos de pacients amb coronavirus, aquesta setmana s’han ampliat els llits de crítics i semicrítics i les plantes d’ingrés d’aquest tipus de pacients.

Per als casos més greus, s’han obert nous llits per a pacients semicrítics als mòduls de la segona planta del bloc tecnoquirúrgic, que s’afegeixen a les ucis que ja existien. Per a hospitalització convencional, s’estan habilitant uns 60 nous llits per a malalts de Covid-19 als espais de les antigues sales d’operacions de les plantes 1 i 2.

Trasllat de pacients a hotels

Per als pacients en fase de prealta, s’estan instal·lant al vestíbul de l’edifici de consultes externes uns 50 nous llits, on seran atesos els malalts que hagin superat la fase més aguda de la malaltia però que encara no puguin anar-se’n a casa.

Tota l’activitat programada quirúrgica i no quirúrgica continua suspesa. A més, per poder tenir més capacitat per tractar la Covid-19, pacients afectats per altres patologies han començat a ser traslladats a altres hospitals i clíniques del territori. Ben aviat, «també es començaran a traslladar a hotels pacients que no poden rebre l’alta mèdica per motius socials», expliquen des de l’hospital.

Tancament de les visites de familiars

Un altre gran canvi que ha experimentat l’hospital és el tancament total a les visites de familiars i acompanyants mentre duri la pandèmia. S’ha establert un nou circuit d’informació als familiars basat en la comunicació telefònica, que redueix les cites presencials al mínim imprescindible.

Per reduir també el risc de contagis i per facilitar el treball assistencial, s’han tancat entrades i accessos i s’han imposat restriccions com la de l’accés per Urgències de professionals d’altres serveis.

Notícies relacionades

Altres esforços per facilitar les condicions de treball dels professionals han sigut la posada en marxa d’un servei de recolzament psicològic, l’habilitació de 250 places addicionals per a professionals a l’aparcament de visitants, o un acord que permet utilitzar els vestidors i les dutxes del Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA