El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

RÈCORD D'ASSISTENTS

La Quinzena de Dansa Metropolitana reuneix més de 47.000 espectadors

La segona edició del certamen ha superat en 17.500 persones les xifres d'assistència de l'any passat

Els 94 espectacles a la via pública són els que han despertat més expectació, amb 32.200 assistents

foto 3478660

foto 3478660

1
Es llegeix en minuts
ACN

Uns 47.500 espectadors han disfrutat de la segona edició del festival Dansa. Quinzena Metropolitana, una xifra que supera la de la primera edició del certamen en 17.500 persones. Entre el 13 i el 31 de març s’han programat prop de 200 funcions repartides entre sales de teatre i espais a l’aire lliure de nou municipis metropolitans.

Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, Santa Coloma i l’Hospitalet han sigut els escenaris que repetien en aquesta edició, mentre que el Prat, Sant Cugat i Viladecans s’unien aquest mes de març per primera vegada a la iniciativa. De tots els espectacles, els celebrats a la via pública han sigut els que han captat més públic, amb 32.200 espectadors.

Per la seva part, les 85 funcions realitzades a les 24 sales de teatre que participaven han registrat una ocupació del 77%, sentl’espectacle inaugural 'Block' el que va aconseguir un major nombre d’assistents, amb 7.300 persones. D’altra banda, la proposta participativa 'Tothom balla', que ha servit per clausurar el festival, s’ha realitzat de manera simultània als nou municipis participants, aglutinant unes 9.200 persones entre ballarins i públic.

Notícies relacionades

Aquest any, a més, s’han pogut veure fins a deu espectacles breus en espais que no tenen usos teatrals –places, museus, centres cívics i mercats–, que han reunit 5.375 persones, i s’han unit a la iniciativa deu sales de cine metropolitanes, que durant aquests dies han programat pel·lícules sobre el món de la dansa o representacions de ballets, una iniciativa que ha sumat 472 espectadors al festival. 

Unes xifres que, segons l’organització, mostren la "consolidació de la Quinzena Metropolitana de Dansa com una cita anual de les arts en moviment, amb una programació de dansa de tots els estils i per a tothom". 

Temes:

Dansa