El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MWC 2019

L'Hospitalet dona la benvinguda al Mobile World Congress 2019

El rei Felip VI, el president del Govern, el president Quim Torra i les alcaldesses Núria Marín i Ada Colau van inaugurar aquest dilluns el certamen

En el marc de la programació del MWC, el recinte de La Farga de l'Hospitalet acull la segona edició del Youth Mobile Festival, dedicat als joves

foto 3462844

foto 3462844

2
Es llegeix en minuts
El Periódico/EuropaPress

Aquest dilluns va obrir les portes al recinte firal de Gran Via de l’Hospitalet una nova edició del Mobile World Congress (MWC), el certamen més important del món dedicat a la telefonia mòbil i que preveu congregar durant quatre dies  més de 107.000 professionals del sector de tot el món.

La inauguració ha comptat amb la presència del rei Felip VI el president del Govern Pedro Sánchez, el president Quim Torra i les alcaldesses de l’Hospitalet, Núria Marín, i de Barcelona, Ada Colau, així com amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman.

A l’acte hi han assistit a més la ministra d’Economia, Nadia Calviño, el ministre de Ciència, Pedro Duque; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la consellera d’Empresa, Àngels Chacón.

Tots ells han donat el tret de sortida a un esdeveniment que s’espera que aquest 2019 generi un impacte econòmic de 473 milions d’euros i 13.900 llocs de treball temporals, i que compta aquest any amb la participació de 2.400 empreses expositores, 160 delegacions governamentals i 200 països i regions.

Primera jornada de MWC

La primera jornada de l’esdeveniment, en què es va desplegar un ampli dispositiu policial i de seguretat, va estar marcada per les aturades parcials convocades al Metro de Barcelona, així com per algunes protestes a les portes del recinte firal, com la protagonitzada per alguns conductors d’Uber i Cabify.

També han fet coincidir les seves protestes amb l’esdeveniment una quarantena els Mossos d’Esquadra que, convocats pels sindicats i per la plataforma MosS.O.S, han repartit fullets a les portes del MWC avisant els congressistes que no poden garantir la seva seguretat per falta d’efectius. S’hi han afegit a més sindicats de la policia local de l’Hospitalet.

Un Mobile juvenil

D’altra banda, i en el marc del programa del MWC, del 26 de febrer a l’1 de març el recinte La Farga de l’Hospitalet acull la segona edició del Youth Mobile Festival (YoMo) organitzat per GMSA, el festival més gran dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves.

Durant aquests dies, 22.000 estudiants i educadors del país, dels quals 2.100 seran de l’Hospitalet, assistiran a una enorme exposició que uneix ciència, tecnologia i ‘smartphone’ i que oferirà més de 50 estands i un centenar de tallers, conferències i activitats pràctiques pensades per a joves i educadors.

Notícies relacionades

A més, i per primera vegada, els centres educatius de l’Hospitalet tindran un estand instal·lat per l’ajuntament per mostrar els seus projectes més innovadors, relacionats majoritàriament amb la robòtica i l’ús de la tecnologia.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA