El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

FESTIVAL DE VIDEOART

El Districte Cultural de l'Hospitalet participa en el festival de videoart LOOP

El Centre d'Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i el TPK són els tres espais que posaran el segell hospitalenc a la 16a edició d'aquest esdeveniment cultural

teclasala-ampudia-en-juego-min-comprim

teclasala-ampudia-en-juego-min-comprim

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Districte Cultural de l’Hospitalet participa en la 16a edició del Festival LOOP de videoart que s’inaugura el pròxim 12 de novembre a Barcelona a través de diverses propostes artístiques organitzades al Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i el TPK.  

El festival, que aposta aquest any per la vitalitat artística de la capital i per explorar les confluències entre la imatge i altres disciplines, omplirà de videoart coneguts espais de Barcelona com el MNAC, el MACBA i s’estendrà, a més, als afores de Barcelona amb la participació de l’Hospitalet i Sant Cugat.

El segell hospitalenc el posarà l’exposició ‘Eugenio Ampudia. ¿I tu què has fet per l’art?’comissariada per Andrés Mengs, que presenta 21 obres multidisciplinàries de l’artista fetes entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició.

Utilitzant el llenguatge habitual de la publicitat i els mitjans de comunicació per fer associacions inesperades que voregen l’absurd, Ampudia ha treballat al llarg de 25 anys reflexionant sobre el paper de l’artista al món, els seus interessos i el lloc que la història li ha assignat.

La mostra s’inaugura aquest dijous al Tecla Sala, on es presentarà, a més, ‘Alfabet inacabat per a l’Hospitalet’,un projecte dirigit per Matteo Guidi i Mireia Sallarés a partir de la feina dels alumnes d’un taller de vídeo a Torre Barrina.

Els participants han lletrejat el nom de la ciutat escollint una lletra per vincular-la a un concepte a partir del qual poder parlar de les seves pròpies inquietuds i necessitats. Per a cada participant s’ha fet un vídeo, que ha donat lloc a una videoinstal·lació conjunta que es presentarà dissabte a les 12 h i es podrà veure fins al 25 de novembre.

A la Fundació Arranz-Bravo

Per la seva part, la Fundació Arranz-Bravo acollirà l’exposició ‘Jugar com una fruita no és jugar’ d’Alejandro Palación i Mònica Planes, en què es presentarà el vídeo ‘Fer el préssec (en un bowl)’gravat en el primer ‘skatepark’ d’Espanya, a Arenys de Munt, una instal·lació actualment enterrada al mig de la muntanya.

El vídeo, que mostra dos cossos movent-se per l’‘skatepark’ sense patí imitant dos préssecs, complementa una exposició que reflexiona sobre els límits entre utilitzar i jugar a partir de la relació entre espais de lleure i objectes d’ús quotidià. Els dos autors faran una visita guiada per la mostra dijous a les 18.30 h.

Participació internacional

El TPK participarà en el Festival LOOP amb l’obra de Brigitte Aschwanden (Suïssa), Patricija Gilyte (Lituània), Rodolfo Green (Mèxic) i Arvydas Zalpys (Lituània), quatre artistes que treballen en el llenguatge audiovisual com a eina de creació.

En ‘A la recerca dels mannakis’,Aschwanden presentarà un vídeo amb el soroll i el silenci com a protagonistes, mentre que Gilyte proposa una metàfora visual sobre el viatge i el paper observador-observat de les persones.

Per la seva part, Green farà ús de la seva experiència com a immigrant i la seva relació amb la cultura d’acollida per parlar d’estereotips, a partir dels quals construeix relacions personals, i Zapys utilitzarà la seva experiència pictòrica per presentar un relat sobre paisatge i temps utilitzant l’anàlisi del llenguatge i la desconstrucció com a eines conceptuals. 

Notícies relacionades

L’exposició, que s’inaugurarà el pròxim 12 de novembre a les 19 h, es podrà visitar fins al 22 de novembre que ve.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA