El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

BANDA ORGANITZADA

Detingudes 18 persones per vendre droga a menors d'edat a l'Hospitalet

Els arrestats, 10 adults i 8 menors, traficaven amb marihuana i haixix a la zona dels Blocs de La Florida

foto 3414951

foto 3414951

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissària de l’Hospitalet van detenir dissabte passat10 adults i 8 menors de diferents nacionalitats, membres d’una banda que es dedicava a vendre droga, principalment a menors d’edat. 

Els detinguts estan acusats d’un delicte continuat contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Les 18 persones promocionaven i afavorien el consum de marihuana i haixix entre els menors dels Blocs de La Florida.

En concret, el grup actuava als voltants d’una zona on hi ha dos centres educatius i espais lúdics infantils. Els adults,d’edats compreses entre els 18 i els 34 anys, han ingressat a la presó.

La investigació va començar el mes de setembre passat, quan els agents van obtenir informació sobre l’existència d’un grup d’entre 20 i 30 joves que es reunien a la zona dels Blocs de La Florida per vendre substàncies estupefaents, especialment, a menors.

Entre el 21 de setembre i el 26 d’octubre i en diferents franges horàries, un dispositiu policial va localitzar, va identificar i va determinar el nombre de participants, a més de comprovar el grau de participació de cada un.

Els agents van identificar els joves com a integrants d’un grup criminal estable i ben organitzat. De fet, alguns membres de la banda ja havien sigut detinguts per delictes relacionats amb la salut pública, entre d’altres, durant aquest mateix any.

La policia va acreditar llavors que els membres del grup es repartien les tasques de manera que alguns actuaven com a captadors de possibles compradors, d’altres venien les substàncies i d’altres s’encarregaven de vigilar l’entorn.

Els traficants actuaven a qualsevol hora del dia i sempre al carrer. Els Mossos van aconseguir intervenir dotze compradors que portaven principalment marihuana i haixix.

Operació de detenció

 El 26 d’octubre va començar l’operació de detenció. Al voltant de les 11 de la nit, policies vestits de paisà van envoltar la zona i van tancar el perímetre, prèviament delimitat en coordinació amb els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i amb equips de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Les dotacions policials van identificar 40 persones i van detenir-ne 15, 8 dels quals, menors d’edat. Es van intervenir 68 bosses de plàstic amb dosis de marihuana i haixix preparades per a la venda i uns 1.400 euros en efectiu, i es van recuperar tres telèfons mòbils robats.

Notícies relacionades

A les dues de la matinada es van localitzar tres persones més a prop de l’avinguda Catalunya del municipi. Els deu arrestats majors d’edat van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne l’ingrés a la presó, mentre que els vuit menors van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA