El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DIA DE L'ORGULL

L'Hospitalet, primera ciutat catalana a aprovar un carrer '28 de juny' pel col·lectiu LGTBI

El ple municipal ha admès la proposta d'ERC i la CUP de reanomenar així una via del municipi en honor al Dia de l'Orgull LGTBI

cuelgan-la-bandera-lgtbi-en-el-ayuntamiento-del-hospitalet

cuelgan-la-bandera-lgtbi-en-el-ayuntamiento-del-hospitalet

1
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

L’Hospitalet s’ha convertit en la primera ciutat catalana que aprova incloure un carrer '28 de juny’ en referència al Dia Internacional de l’Alliberament/de l’Orgull LGTBI.

La proposta, encapçalada per ERC i la CUP, ha rebut al ple municipal els vots favorables de la resta de grups de la localitat, inclòs el de l’alcaldessa Núria Marín (PSC), a excepció del grup del PP, que s’ha abstingut.

El portaveu de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, assegura que el pròxim pas és portar el resultat d’aquesta votació a la Comissió del Nomenclàtor.

A més, diu en declaracions a EFE que “seria incomprensible” que la determinació del ple no es materialitzés en un carrer “en un lloc digne”.

“No podia ser que a Catalunya, territori líder en la defensa del moviment LGTBI, no hi hagués cap carrer dedicat al 28 de juny”, conclou Rodríguez, que ressalta a més que en altres comunitats com Madrid i el País Basc ja hi ha vies amb aquest nom.

Cada 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull LGTBI amb l’objectiu d’instar a la tolerància i la igualtat del col·lectiu. Aquesta data commemora els disturbis de Stonewall, a Nova York, el 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Malgrat que en alguns països la data original de citar s’emplaça al cap de setmana anterior o posterior al dia 28, és una de les cites més importants de l’any per al col·lectiu i suposa una jornada de gran visibilitat entre la població, especialment en comunitats com Catalunya o Madrid.

Jornada de sensibilització

A més, i amb motiu de la celebració d’aquest dia, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha organitzat una sèrie d’iniciatives dedicades a “celebrar la diversitat afectiva, sexual i de gènere a la ciutat”.

Per això, aquest mateix dimecres 27 de juny a les 18 h, l’Auditori Barrades acollirà la presentació d’una selecció de curtmetratges LGTBIQ+, un de referent a cada sigla de l’acrònim: Lesbiana, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual, Queer, CIS, Heterosexual, Asexual i Pansexual.

Notícies relacionades

La dinamització anirà a càrrec de l’Associació per la Llibertat Sexual (ALISE), l’AA. Feminista Les Bruixes i l’Observatori Contra l’homofòbia i l’entrada serà gratuïta.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA