El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

INCENTIVANT EL TALENT EMPRESARIAL

L'Hospitalet premia els joves emprenedors

139 alumnes han participat en el 14è Concurs de Joves Emprenedors, dedicat a fomentar la cultura de l'autoocupació entre l'alumnat

hospitalet

hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de l’Hospitalet va acollir ahir l’entrega de premis del 14è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que pretén estimular ifomentar l’esperit emprenedor entre els estudiants de cicles superiors.

En aquesta edició han participat 139 alumnes i alumnes de grau superior de sis centres de la ciutat: el centre d’estudis Jaume Balmes, Dolmen i Joan XXIII i els instituts Eduard Fontserè, Pedraforca i Provençana, que han presentat un total de 44 projectes.

Com a novetat, aquesta edició ha incorporat dues categories, lad’economia social i la protecció del medi ambient i dos premis espacials, a millor projecte empresarial i a millor idea innovadora.

Aquests dos últims reconeixements han anat a parar en mans del centre Jaume Balmes, pel seu projecte ‘Petcotes’, i a Dolmen per ‘Fast Lab’ com a millor idea. Altres de premiats han sigut els projectes ‘Som una pinya’ del mateix centre, en la categoria d’economia social i solidària, i ‘Kinetic Energy’ del Joan XXIII en la categoria de medi ambient.

A més, el projecte ‘Freddy’s Health’ de l’Institut Pedraforca ha sigut premiat en la categoria de contribució a la millora de la qualitat de vida de les persones i ‘Isensors’ del Provençana com a millor projecte empresarial tecnològic.

Fomentar l’esperit emprenedor

Des de l’any 2005 el concurs, organitzat pel consistori i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, pretén afavorir i estimular l’esperit emprenedor i empresarial entre els estudiants de cicles formatius de graus superiors.

L’objectiu del certamen és fomentar la cultura emprenedora entre els i les joves de la ciutat, per oferir-los una visió actual del seu entorn laboral i fer de l’autoocupació una alternativa per al seu futur professional. A més, vol contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats que orientin i sensibilitzin cap a la promoció de nous emprenedors.

A través del concurs, l’Ajuntament ofereix als participants suport i orientació en els projectes que duen a terme, amb tallers de pensament creatiu i d’innovació, de treball en grup, d’elaboració d’un projecte empresarial o d’introducció al model d’empresa cooperativa, entre d’altres.

Durant tot el curs, els alumnes participants han realitzat un projecte empresarial comptant amb la supervisió i el seguiment de tutors especialitzats, a més de rebre formació en habilitats emprenedores i adquirir coneixements per desenvolupar els seus treballs.

Els alumnes guanyadors de cada categoria s’han emportat com a premi una càmera fotogràfica per a ells i un ordinador portàtil per als seus centres, i tots els finalistes han rebut un diploma per reconèixer la seva participació.  

Notícies relacionades

L’entrega de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez. A més, han assistit a l’acte representants de la Generalitat, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Hospitalet, l’AEBALL (Associació Empresarial de L’H i el Baix Llobregat), l’Associació Pedrosa, Pimec, SECOT i la UPC, tots membres del jurat del concurs.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA