El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Festa popular

El fundador de Wallapop inaugura les Festes de Primavera de l'Hospitalet

Del 19 al 23 d'abril diferents punts de la ciutat s'ompliran d'activitats

Cartell de les Festes de Primavera.

Cartell de les Festes de Primavera. / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts

L'Hospitalet celebra, del 19 al 23 d'abril, les Festes de Primavera, cinc dies plens d'activitats per a grans i petits: concerts, teatre, exposicions, esports, cinema, activitats infantils i de cultura popular i tradicional. La rambla de Just Oliveras, el parc de Bellvitge, els jardins de Can Sumarro, la Farga i el parc de la Remunta seran els principals escenaris.

En aquesta ocasió, l'anunci de les Festes el farà Carolina Muro, estudiant de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Serra i Abella i autora del cartell, qui ha dissenyat una dragona molt florida i de colors cridaners.

El punt d'arrencada de les festes, el pregó (dijous 19, 20 h), anirà a càrrec de l'hospitalenc Agustín Gómezfundador i conseller delegat de Wallapop, l'app de compravenda de productes de segona mà. L'acte inaugural que conclourà amb la rumba dels Shupitos, que interpretaran el tema “L'Hospitalet te quiero”.

Festa amb molta música

La música serà un dels principals encants de la festa. Meeec!, el Festival de Música de Carrer, torna als barris. El dissabte 21, a partir de les 11 h, diferents formats de brass bands, fanfàrries i marching bands ompliran els carrers de ritme. Les bandes de música compartiran espai amb altres activitats i tallers. Les bandes confluiran a la plaça de la Llibertat de la Florida.

D'altra banda, la Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran -com sempre- l'escenari de la música en directe. El 20 d'abril, a la Farga, DeMarco Flamenco, l'artista que ha triomfat a Youtube, presentarà el seu inconfusible estil de flamenc fusió. Mikel Erentxun i Jarabe de Palo protagonitzaran una sessió doble el dissabte 21 d'abril.

El diumenge 22 d'abril, concerts en horari de matí i tarda dedicats al públic jove. Dámaris Gelabert oferirà un concert matinal per als més petits, i a la nit, Sweet Califòrnia tancarà les festes amb el seu pop juvenil. Per l'escenari de la Remunta hi passaran Cala Vento, Dinero i Viva Suecia (divendres 20, 21 h). El dissabte 21 (12 h), concert familiar amb Xic’s Roll Band i a les 21 hores, Timon Republik, Sra. Tomasa i Iseo & Dodosound.

I com cada any, Primavera in Black pren els jardins de Can Sumarro amb propostes de petit format de jazz i blues amb Paquito Blues Band, Daniel Higiénico Blues Experience y Los Tres Cerditos (divendres 20, 20 h); Red Rombo, Paul Orta & The Big Stone Workers i The Crawf (dissabte 21, 20 h). El diumenge 22 (12.30 h), tota una jornada musical amb tallers, jam sessions de blues i actuacions amb Tomi Leiner Band, Víctor Puertas, Antonio Serrano i Joan Pau Cumellas.

Humor i teatre

El divendres i el dissabte arriben els monòlegs d'humor de L’Oncle Jack, El Viejo Piano, Depósito Legal, Mosquito Sunset Club i Kfè Olé amb Eva Cabezas, David Sas, Joel Angelino, Fernando Moraño, Carlistos i Raúl Alcaraz, el pregoner de l'any passat, entre d'altres.

L'entrada del carrer de Barcelona del Centre Comercial la Farga serà el punt de trobada per a les càpsules de teatre. En petits grups de 20 espectadors per gaudir de quatre espectacles de 15 minuts en un lloc insòlit de la ciutat (divendres 20 i dissabte 21, 20 h).

Notícies relacionades

Els terrats de la Biblioteca Bellvitge i del Centre Cultural la Bòbila també es convertiran en Terrats en Cultura. Música amb Daniel Lumbreras, el dia 20, i un espectacle de dansa, amb la Companyia Moveo, el dia 21. I, finalment, al Teatre Joventut, el diumenge 22, Ramon Madaula, Jordi Bosch, Carles Canut, Victòria Pagès, Marieta Sánchez i Guillermo Balart representaran Adossats, una comèdia que succeeix un dia de Sant Jordi.

Més notícies a l'Hospitalet 

Temes:

Wallapop