El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L'Hospitalet, seu de debat sobre l'atur i l'ocupació de més grans de 45 anys

L'encontre vol promoure la inserció laboral d'un dels col·lectius més castigats per la crisi

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

L’Hospitalet de Llobregat acollirà per segona vegada el congrés sobre l'ocupació i l'atur de les persones més grans de 45 anys, una realitat sorgida com a conseqüència de la crisi econòmica i que afecta un alt percentatge dels aturats. 

El congrés, que se celebra el 20 d'abril, pretén promoure la inserció laboral d'un dels col·lectius amb dificultats més grans per trobar una feina. L'organitza Assat50, juntament amb l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Sota el títol ‘L'experiència és un valor. No te la perdis!’, el congrés comptarà amb una vintena d'entitats de tot Catalunya i amb ponents com Rafael Ribó, Síndic de Greuges, i Valeriano Gómez, exministre de Treball i Immigració.

L'EXPERIÈNCIA, DE RELLEU

La presidenta d'ASSAT50, Maria Hilda, va explicar que durant el congrés s'exposaran diferents experiències portades a terme per diferents associacions d'aturats i els sindicats en aquest àmbit, amb l'objectiu de posar en relleu l'experiència d'aquest col·lectiu, que cal aprofitar.

L'alcaldessa, Núria Marín, va dir estar molt satisfeta que l'Hospitalet aculli aquest congrés, encara que, al mateix temps, lamenta que aquest segueixi sent un greu problema.

Marín va comentar que "encara que la taxa de desocupació ja se situa en el 15%, si analitzem les dades per franges d'edat, l'atur entre les persones més grans de 54 anys segueix creixent”.

Notícies relacionades

Marín no va desaprofitar l'ocasió i va reivindicar la feina que han fet els ajuntaments en els últims anys “lluitant contra la pobresa energètica, donant ajudes per a alimentació, beques de menjador, subvencions de l'IBI i impulsant programes de formació per afavorir la reinserció laboral”.

Més notícies de L’Hospitalet

Temes:

Ocupació Atur